4 feluri in care somnul iti afecteaza relatia

Potrivit unui nou studiu realizat de publicatia Sleep, cuplurile fericite au comportament similar chiar si in somn.

4 feluri in care somnul iti afecteaza relatia

Ce au in comun cuplurile fericite? Aceeasi ora la care merg la culcare si aceeasi ora de trezire.

Aceasta este concluzia studiului realizat de publicatia Sleep care a evidentiat faptul ca felul in care dorm influenteaza gradul de fericire al cuplurilor. 46 de cupluri casatorite au raspuns la diverse intrebari legate de obiceiurile de culcare si in proportie de 75 la suta au marturisit ca se culca si se trezesc la aceleasi ore.

Insa programul de somn al cuplurilor nu a scos la iveala numai partea fericita ci si felul negativ in care le afecteaza viata sentimentala. Iata 4 feluri in care somnul iti afecteaza relatia.

Uita ce ai vazut in filme

Cele mai multe cupluri nu dorm imbratisate asa cum ai vazut in filme, ci mai degraba spate in spate. Insa nu pozitia in care dorm este relevanta pentru viata de cuplu ci distanta dintre cei doi parteneri. Cei care dorm la o distanta mica unul fata de celalalt sunt mai fericiti decat cei care pastreaza o distanta considerabila intre ei in timpul somnului.

Un somn agitat inseamna mai mult decat cearcane

Un studiu realizat de Universitatea din California a dezvaluit faptul ca, daca au avut o noapte cu somn agitat sau insomnie, cuplurile sunt predispuse la discutii in contradictoriu. De asemenea, insomnia poate duce la reducerea abilitatii de a intelege emotiile partenerului si amplificarea sentimentelor negative.

Insomniile afecteaza felul in care iti apreciezi partenerul

Un alt studiu, realizat in ianuarie 2013, a evidentiat faptul ca partenerii care isi petrec noaptea agitati in loc sa doarma linistit au tendinta de a-si subaprecia jumatatea si refuza sa interactioneaze a doua zi sau sa faca gesturi amabile pentru partenerul lor.

Casniciile sunt afectate de felul in care dorm cei doi

Femeile casatorite sunt mai grav afectate de problemele de cuplu daca nu reusesc sa aiba un somn odihnitor si de mai lunga durata. Certurile vor deveni mai dese si vor avea loc in special dimineata. In schimb, barbatii nu par foarte afectati de felul in care dorm si nici de durata somnului.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle