3 tipe de 20 și ceva de ani despre prietenia cu foștii – între mit și realitate

A rămâne sau nu prietenă cu foștii? - aceasta este întrebarea!

3 tipe de 20 și ceva de ani despre prietenia cu foștii – între mit și realitate

Revenind la cele două întâlniri, ambele s-au petrecut în condiții mai mult decât civilizate. Cu primul m-am întâlnit pe stradă, eram amândoi singuri, lucru care teoretic ar fi putut favoriza un smalltalk, dar niciunul nu părea dispus să se prefacă și să mimeze că îl intreresează ce a mai făcut celălalt. Natura relației noastre post-despărțire a fost mereu un du-te-vino continuu, cumva amândoi am lăsat mereu o portiță deschisă și mult timp după ce am hotărât să încetăm ca un cuplu, niciunul nu a mai reușit să aibă o relație serioasă – așa că booty call-urile deveniseră o practică obișnuită. Iubirea ieșise din start din discuție, niciunul dintre noi nu mai avea genul ăsta de sentimente, dar era sentimentul de obișnuință, de confort pe care ni-l ofeream unul altuia. Aventurile de o noapte erau fun de încercat o dată, de două ori, dar nu voiam și nici nu puteam să fac din asta o obișnuință, ca să nu mai zic că șansele de a fi un fiasco total erau mari, așa că mi se părea firesc să revin la fostul meu partener (deja ne cunoșteam, știam ce ne place fiecăruia, lucrurile decurgeau natural, nu trebuia să încerc să impresionez sau să avem discuții awkward post-sex.) Într-un cuvânt, mă scutea de multă muncă. Lucrurile mergeau așa o periodă bună de timp, până când unul dintre noi intra într-o relație serioasă. Atunci adio mesaje, telefoane sau like-uri pe Instagram. Nu trebuia să existe un anunț oficial, fiecare înțelegea ce se întâmplă și reacționam ca atare. Așa că, de un an de când el are o relație stabilă, ne-am mai intersectat de câteva ori, ne-am salutat și cam atât.

Cu cel de-al doilea ex, lucrurile au stat complet diferit. Nu a existat vreodată posibilitatea împăcării. Când am pus capăt relației, a fost o decizie fermă și fără drept de apel. Cu toate astea, am păstrat genul ăla de relație în care el mă felicită de ziua mea de nume, eu îi trimit mesaj de ziua lui și mai schimbăm câteva cuvinte. Când ne-am revăzut săptămâna trecută, eram la un restaurant, el era la o întâlnire, eu, cum ziceam, arătăm binișor, așa ca nici nu am stat pe gânduri dacă să mă opresc la masa lor sau nu. M-am dus, m-am prezentat tipei cu care era, m-am rezumat la a-i spune doar Gabriela', nu Gabriela-fosta iubită' și am schimbat câteva replici clișeice cu el Ce mai faci, cum mai ești, totul bine? Da, sunt ok. Tu? Cu job-ul, prins până peste cap! Da, știu ce zici. Păi, mi-a părut bine să te văd, ne auzim!'

Acum probabil o să ne mai auzim de Crăciun, când fie ca noul an… să ne aducă cât mai puține interacțiuni stânjenitoare și conversații penibile cu ex-ii. Cam așa stă treaba cu prietenia cu foștii.

Ștefana, 22 ani

Sincer, cred că poți rămâne prietenă cu un fost doar dacă ai fost vreodată prietenă cu el. Dacă ați fost prieteni, adică. Nu dacă ați fost doar iubiți. Și acolo cred că e și marea problemă a majorității oamenilor care nu reușesc să rămână prieteni. Păi, cum să rămâi prieten cu cineva, cu care nu ai fost, din start, prieten? Știi ce zic?

Asta mi se pare greșeala cea mai mare în cele mai multe relații și, totodată, motivul pentru care atât de multe eșuează. Cel puțin asta știu din experiența mea. Mi se pare destul de simplu. Dacă dragoste nu mai e, prietenia cu foștii poate rămâne. Dacă prietenia cu foștii nu a fost, ei bine… nu mai rămâne nimic.

Citește și:
Cum să lucrezi în continuare alături de fostul iubit – sfaturile actriței Amanda Seyfried

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle