Cum sa incetezi sa te mai invinovatesti pentru o despartire

Inceteaza sa-ti mai repeti ca a fost vina ta. Iata ce ar trebui sa faci pentru a trece peste o despartire dureroasa.

Cum sa incetezi sa te mai invinovatesti pentru o despartire

Exista o intrebare comuna ce apare dupa despartire: ce a fost gresit? Te-ai intrebat vreodata de ce nu ai fost suficient de buna, ce e gresit' la tine, de ce ti-a facut una ca asta – sau te intrebi daca, in primul rand, te-a iubit vreodata? Astfel de intrebari sunt de obicei urmate de comentarii auto-peiorative despre ce ar fi trebuit sau putut sa faci pentru a salva relatia.

Iti internalizezi toate problemele si toata vina si incepi sa schimbi perspectiva din care privesti despartirea avand indoieli despre propria-ti valoare.

Asadar, ce functioneaza pentru a avea o despartire sanatoasa? Care persoana merge inainte cu daune emotionale minime?

Urmareste pasii de mai jos pentru a sti cum sa iti revii rapid de pe urma unei despartiri crunte astfel incat sa poti functiona din nou – mai devreme si nu mai tarziu:

1. Nu privi respingerea ca pe o oglinda a propriei persoane

In cadrul unui studiu realizat, unii oameni au manifestat conexiuni mai slabe intre respingere si propriile persoane. Ei au descris respingerea mai degraba ca pe un arbitraj si o forta imprevizibila si nu un rezultat al vreunui defect personal. Scoate-te din ecutie si intelege ca respingerea…se mai intampla. Esecul se intampla, face parte din viata si din dezvoltarea ta. Nu fiecarei relatie ii e dat sa fie, uneori ele se intampla doar pentru a te invata ceva.

2. Intelege ca alegerile si esecurile fostului tau iubit nu iti apartin

Nu e vorba despre faptul ca nu te-a ales pe tine, el doar a ales o alta cale. Nu te gandi ca nu a luptat pentru tine, el nu lupta in general pentru lucruri in viata. Nu esti niciun caz izolat. Nu trebuie sa te lasi impovarata de alegerea lui. Nu conteaza cum ai parut, nu poti schimba o persoana decat doar daca vrea si ea sa se schimbe.

3. Considera despartirea ca fiind o oportunitate pentru a te dezvolta

Intelege ca nu esti limitata la a trai precum persoana de astazi pentru totdeauna. Poti invata si creste de pe urma acestei experiente. Povestea se poate sfarsi destul de usor prin Nu am avut incredere in el. Nu sunt buna in a oferi oamenilor increderea mea, asadar, nu voi avea niciodata o relatie fericita'. Invata de pe urma ei. Nu am avut incredere in el. De ce nu am incredere in oameni? Imi voi da seama de asta, iar data viitoare voi avea incredere in partenerul meu si relatia mea va fi una mai buna'. Schimba-ti povestea si astfel, vei schimba si rezultatele reusind intr-un final sa mergi inainte.

Text: Denisa Matei

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle