3 modalitati prin care poti deveni o persoana pozitiva

Nu exista niciun motiv pentru care sa permiti gandurilor si emotiilor negative sa iti controleze viata. Gandurile negative despre tine, abilitatile tale si viitorul tau pot avea deseori un efect puternic asupra ta.

3 modalitati prin care poti deveni o persoana pozitiva

Pentru o persoana pesimista sa invete cum sa transforme negativitatea in pozitivism si motivatie este un lucru foarte important, deoarece in felul acesta isi creeaza energia si mediul potrivit pentru succes. In plus, acest lucru este foarte important si pentru sanatatea si fericirea unui om. Pe de alta parte, daca cineva este optimist in mod natural si trece printr-o provocare (sau printr-o perioada dificila din punct de vedere emotional), este la fel de important sa isi mentina pozitivismul.

Urmatoarele idei te pot ajuta sa devii o persoana mai pozitiva si pot fi aplicate in orice aspect al vietii tale, atat emotional, cat si financiar.

1. Concentreaza-te asupra solutiei si nu asupra problemei

Unul din modurile prin care ne pierdem in gandurile si emotiile negative este concentrarea asupra problemei si nu asupra gasirii mai multor solutii. Trebuie sa te concentrezi si sa fii creativa. Gandeste-te la mai multe solutii si incearca sa iti mentii mereu un spirit pozitiv. In felul acesta iti vei imbunatati singura starea de spirit.

Gandindu-te cum sa rezolvi problema, nu doar ca eviti negativitatea, dar in felul acesta gasesti si optiuni creative pentru a te ajuta. Incearca pentru 20 de minute sa gasesti alternative atunci cand te lovesti de o problema. Oferindu-ti mai multe optiuni, isi pregatesti calea spre succes. Vei simti ca ai mai mult control si te vei ingrijora mai putin daca unul din lucruri nu functioneaza.

2. Traieste in prezent

Incearca sa traiesti in prezent si sa fii atenta la viata ta. Cateva din beneficiile acestei atentii pot fi eficienta sporita, imbunatatirea functiei cognitive si a creativitatii, reducerea stresului. Ca orice alta aptitudine, si mindfulness poate fi invatata pe parcurs.

Cu cat incerci sa traiesti mai mult in prezent, cu atat mai usor va deveni totul. Incepe prin a te concentra doar pe respiratie. Indeparteaza negativitatea si incearca sa gandesti mai pozitiv. Citeste o carte sau articole pe internet despre aceasta tehnica.

3. Cunoaste-ti aptitudinile si talentele

Atunci cand ai o stare de spirit negativa, este important pentru tine sa incerci sa vezi binele in orice. Totodata, este important sa devii mai increzatoare si mai optimista in fortele proprii. Trebuie sa faci un efort si sa elimini indoielile si parerile de rau pe care le ai singura in privinta ta.

Cum poti face asta? Fa o lista cu toate lucrurile la care te pricepi. Pot fi lucruri simple sau lucruri pe care ceilalti le considera foarte bune la tine. Noteaza orice lucru pozitiv pe care il crezi despre tine. In fiecare zi, adauga cel putin un lucru la aceasta lista si gandeste-te din cand in cand la ce esti buna. Daca simti ca revin gandurile negative, citeste din nou lista.

Text: Georgiana Livadaru
Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle