20 de lucruri pe care ne-am saturat sa le auzim

Ne descurcam cum putem in comunicarea verbala, astfel incat sa ne facem intelesi, sa consolam sau sa ironizam. Dar unele cuvinte sau fraze ar trebui trebui evitate complet, pentru ca toata lumea s-a saturat de ele.

20 de lucruri pe care ne-am saturat sa le auzim

1. „N-a fost sa fie.”

Serios? Spune-mi ceva ce nu stiu. Tocmai ai irosit patru cuvinte si doua secunde fara sa-mi comunici nimic. Decat ca iti e oarecum mila de mine.

2. „Ceea ce vreau sa zic.”

Adica in ultima jumatate de ora ti-ai racit gura degeaba sau crezi ca nu te-am ascultat, iar acum imi alcatuiesti un rezumat? Sau poate ai incercat sa ma iei pe ocolite si acum in sfarsit ai de gand sa-mi spui ceva?

3. O sa creasca la loc, ai sa vezi…'

Fie ca e vorba de par, gene sau sprancene, aceasta catastrofa de proportii ma face sa-mi smulg parul din cap (sau ce a mai ramas din el), sa imi desenez fire de sprancene acolo unde erau ele, sa imi trasez linii de tus pentru a compensa lipsa genelor. Iar aceasta fraza (mai ales cand o rostesti facand eforturi uriase sa nu pufnesti in ras) nu ma consoleaza deloc.

4. „Sincer sa-ti spun.”

Desi, la propriu, fraza implica faptul ca m-ai mintit pana acum, stiu ca aceasta e introducerea politicoasa in discutie a unei jigniri/critici. Asa ca spune-o direct, nu ma menaja. Probabil o s-o aud oricum…

5. Serios acum…'

S-a teminat gluma sau faceai misto de mine? Indiferent de situatie, ma bucur ca s-a terminat.

6. „Parerea mea e ca…”

Probabil urmeaza sa ma contrazici. Sau nu. Dar cu siguranta nu imi va placea ceea ce urmeaza sa aud.

7. „La final vei vedea…”

La final vom vedea cu totii. Problema e… la care dintre finaluri te referi?

8. Nu ti-o zic cu rautate.'

Cred ca, de fapt, vrei sa te asiguri ca vei mai fi intreaga dupa ce termini de rostit rautatea.

9. „Fa ceea ce-ti place.”

In mod evident, pleci de la premisa (gresita) ca toata lumea dispune de timpul si fondurile necesare sa faca ce are chef. Nu mai face presupuneri de acest gen.

10. „Pot sa te intreb ceva?”

E dragut ca imi ceri permisiunea. Dar ceea ce comunici de fapt e: Pot sa te intreb ceva inconfortabil, care in mod sigur te va face sa ridici o spranceana si sa inghiti in sec?'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle