15 lucruri care nu sunt normale într-o relație

Dacă este ceva ce am învățat de-a lungul timpului din relațiile pe care le-am avut este că persoanele abuzive minimalizează întotdeauna efectele comportamentului lor asupra victimelor.

15 lucruri care nu sunt normale într-o relație

8. Prietenii tăi, care te susțin de obicei, te imploră să pui capăt acestei relații

Dacă prietenii tăi țin la tine cu adevărat (și nu mă îndoiesc că așa stau lucrurile!), înseamnă că-și doresc în mod autentic să fii fericită. Iar dacă nu-l suportă pe partenerul tău și îți spun constant să pui capăt relației, înseamnă că sunt îngrijorați pentru tine și că găsesc inacceptabil felul în care ești tratată.

9. Lucruri care nu sunt normale într-o relație: Partenerul tău te insultă adesea

Nu este deloc normal să fii jignită în permanență. Este un abuz, iar faptul că se scuză spunându-ți că a fost doar o glumă nu îmbunătățește deloc lucrurile. Simțul umorului nu are nimic în comun cu insultele.

10. Ai probleme cu încrederea în sine

Dacă erai o persoană încrezătoare în forțele proprii înainte de a începe această relație, dar acum încrederea te-a părăsit cu totul, e un semn că nu ai găsit partenerul potrivit! Ascultă-ți instinctul și părăsește-l cât mai repede!

11. Lucruri care nu sunt normale într-o relație: Trebuie să-l asiguri în permanență că nu-l înșeli

Îmi pare rău că trebuie să-ți spun, dar nici asta nu e deloc normal într-o relație! De fapt, este unul dintre cele mai evidente semne că partenerul tău este cel care înșală. Și chiar dacă n-o face, oare crezi că e necesar să te justifici tot restul vieții? Unde ai fost, cu cine te-ai văzut, cine mai era de față… Nu cred că e tocmai viața pe care ți-o dorești!

12. Ți-a cerut să renunți pentru el la oameni și la lucruri care îți plăceau

Într-o relație normală, ambii parteneri au prieteni și preocupări și în afara cuplului. Dacă își dorește ca el să fie preocuparea ta exclusivă e un semnal de alarmă. Un partener care ține cu adevărat la tine nu ți-ar cere niciodată asta!

13. Orice limite încerci să impui în relație devin o provocare pentru el

Limitele sunt cele care definesc și mențin o relație normală și sănătoasă. Dacă partenerul tău nu poate să gestioneze limitele pe care le impui, atunci n-ar trebui să mai fie partenerul tău! Și, de fapt, nu merită să fie partenerul nimănui.

14. Relația ta pare o confruntare sau o întrecere cu ceva sau cu altcineva

Este un tipar care apare adeseori în relațiile nesănătoase. Uneori, e vorba de mama partenerului. Sau de serviciul său foarte solicitant. Sau de fosta prietenă, cu care te compară în mod constant. Oricare ar fi motivul, această dinamică spune multe: nu trebuie să fii pusă niciodată în situația de a fi în competiție cu cineva pentru afecțiunea sau loialitatea sa. Așa că e momentul să tai răul de la rădăcină! Pentru că el a demonstrat deja că nu e dispus să lupte pentru tine!

15. Tot timpul trăiești cu impresia că ești la un pas distanță de a-i câștiga afecțiunea și devotamentul

Dacă simți că așa stau lucrurile, înseamnă doar că te poartă cu zăhărelul, că te folosește și că, de fapt, nu te respectă absolut deloc. Dacă nu poate să fie afectuos atunci când ai nevoie de afecțiune, este momentul să pleci! Și trebuie să mă crezi atunci când îți spun că undeva acolo există cineva care te va aprecia cu adevărat.

Citește și:
11 semne subtile că relația ta de lungă durată nu merge așa de bine cum îți imaginai

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle