15 lucruri care nu sunt normale într-o relație

Dacă este ceva ce am învățat de-a lungul timpului din relațiile pe care le-am avut este că persoanele abuzive minimalizează întotdeauna efectele comportamentului lor asupra victimelor.

15 lucruri care nu sunt normale într-o relație

Treptat, dacă te afli în situația victimei, ajungi să te întrebi dacă nu cumva ești deplasată atunci când pretinzi să fii tratată cu respect (în primul rând), cu afecțiune și cu atenție. Făcându-te să te îndoiești de propria judecată, un astfel de abuzator te va menține în relația toxică, fără să îți dai seama că există lucruri care nu sunt normale într-o relație.

Așa că, uneori, chiar e nevoie să citești undeva că ceea ce ți se întâmplă nu este normal ca să te convingi că lucrurile chiar așa stau, de fapt. Iar în momentul în care recunoști semnele unei relații abuzive și îți dai seama că problemele cu care te confrunți nu sunt niște „probleme normale de cuplu' e momentul să pleci. Poate sună disproporționat, dar crede-mă: asta s-ar putea să-ți salveze chiar viața! Deci nu pune la îndoială ceea ce-ți spun intuiția și sufletul: trebuie să știi care sunt acele lucruri care nu sunt normale într-o relație, orice ar spune partenerul tău sau oricine altcineva!

1. Tresari atunci când îi vezi numele pe ecranul telefonului sau când intră în casă

O relație normală este aceea în care abia aștepți să-ți vezi partenerul. Dacă te simți inconfortabil atunci când îl vezi sau când îi vorbești, e un semnal de alarmă. Înseamnă că, fără să-ți dai seama, ești prinsă într-o relație toxică. În cel mai bun caz ești într-o relație care nu va duce nicăieri, iar în cel mai rău caz te afli în situația de a fi abuzată și e momentul să pleci!

2. Lucruri care nu sunt normale într-o relație: Partenerul tău nu se ține niciodată de cuvânt

Un partener care încearcă să îmbunătățească lucrurile într-o relație va petrece luni, dacă nu chiar ani, ca să facă lucrurile să funcționeze cu adevărat. Pentru asta va investi timp și energie, și nu va da înapoi în momentul în care simte că relația nu mai este periclitată. Dacă încearcă să facă eforturi doar atunci ești pe punctul de a părăsi relația sau când ameninți că o faci, înseamnă că nu-i pasă suficient de tine încât să merite să rămâi cu el.

3. Întotdeauna pui nevoile tale după cele ale partenerului tău

În orice relație, trebuie să existe o prioritizare egală a nevoilor ambilor parteneri. Dacă te afli în situația de a face mai multe decât partenerul tău pentru a menține armonia în cuplu, atunci poate ar fi momentul să te trezești: de fapt, nu ești într-o relație! Nici măcar într-un parteneriat! Ești într-un fel de bătălie cu cineva căruia îi place să câștige de fiecare dată!

4. Lucruri care nu sunt normale într-o relație: A fost violent cu tine

Nu contează care au fost circumstanțele, cât de stresat este partenerul tău sau de la ce a pornit cearta: orice act de violență este un abuz și un semnal că trebuie să-l părăsești IMEDIAT. În momentul în care partenerul tău dă în tine, nu încerca să-i găsești scuze sau să-i accepți regretele! Tot ce ai de făcut este să-ți faci bagajele și să pleci, pentru că situația se va degrada din ce în ce mai tare!

5. Tot timpul îi găsești scuze pentru felul în care se poartă

Poate ți se pare o chestie (aparent) lipsită de însemnătate, dar nu e normal să fii pusă în situația de a explica în permanență cunoscuților tăi comportamentul partenerului tău. Înseamnă că apropiații tăi și-au dat seama deja că ceva este în neregulă cu voi. Dacă simți nevoia să justifici felul în care se poartă iubitul tău cu tine, înseamnă că tu însăți știi că este inacceptabil. Deci, nu mai pierde timpul cu el!

6. Ai remarcat că mai mult vă certați decât să vă bucurați unul de prezența celuilalt

Dragostea poate fi o provocare (uneori), dar în mod sigur nu este o luptă continuă. Dacă vă certați des (sau chiar zilnic), asta înseamnă că nu aveți o relație normală. În schimb, este un semn că nu vă este bine împreună și că n-ar mai trebui să rămâneți în această relație.

7. Atunci când încerci să ridici o problemă, partenerul tău te expediază sau te reduce la tăcere

Iar ăsta nu este un semn că încearcă să aplaneze un conflict sau să detensioneze situația, ci doar că nu este dispus să facă compromisuri, să negocieze, sau pur și simplu să te asculte și să-ți înțeleagă problemele. Sfatul nostru? Pune capăt acestei relații chinuitoare și pleacă cât de repede poți.

Citește și:
10 semne că aveți o relație imatură și e timpul pentru o schimbare în viața de cuplu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle