11 obiceiuri într-o relație pe care, cel mai probabil, le-ai preluat din familie

Fiecare persoană trece prin experiențe diferite, învață din greșelile proprii și are dreptul de a își modela viața după cum simte, însă, este adevărat, părinții influențează atitudinea copiilor atunci când ei cresc, inclusiv în relații. Se spune că, involuntar, incercăm să costruim in relație cee ace am văzut în familie, ceea ce poate fi un lucru bun sau nu.

11 obiceiuri într-o relație pe care, cel mai probabil, le-ai preluat din familie

Dacă părintii tăi au avut o relație stabilă și frumoasă în timpul copilăriei tale, atunci, cel mai priobabil, asta vei încerca să găsesti in partenerul tau de viață, ceea ce este un lucru foarte bun. Însă, un copil poate foarte afectat daca relația dintre părinți a fost una tumultoasă din cauza unor proaste obiceiuri. Cu toate astea, cât timp ești conștient de influența negativă a acestor obiceiuri si de suferința pe care o pot provoca, ele pot fi ușor de evitat. Deci, dacă relația dintre părinții tăi nu a fost una tocmai sănătoasă, poți lua această experiență ca pe o lecție de viață și poți învăța din greșelile lor, în loc să le repeți in mod involuntar.

Vom prezenta câteva obiceiuri și gânduri ce sunt de obicei influențate de părinți și relația dintre aceștia din timpul copilăriei.

1) Cum să reacționezi în momentul unui conflict

Reacțiile pe care le ai la supărare pot fi ceva ce ai preluat de la mama sau tatăl tău. Monte Drenner , consultant în relații , spune că „felul în care vedem că reacționeaza părinții noștri în timpul unui conflict va deveni si modul in care vom reacționa sin oi în relațiile viitoare'. Acesta mai spune că există diferite moduri de rezolvare a conflictelor în familii. Unii își discută problemele, alții se ceartă apoi trec peste iar alții pur și simplu evită să vorbească deschis despre conflict. Gândește-te la modul în care părinții tăi isi rezolva conflictele si vezi dacă te regăsești în acțiunile lor.

2) Cât de vulnerabilă și deschisă tinzi să fii față de ceilalți

Ești o persoană care își deschide inima în fața celorlalți, tinzi să fiii afectuoasă cu partenerul tău și îi spui frecvent ce simți? Sau obisnuiești să fii mai rece și distantă in relașii, intrucât îți e greu să te deschizi în fata celorlalți? In ambele cazuri, felul tău de a fi poate reflecta relația cu părinții tăi din copilărie. „Unele familii sunt foarte deschise și comunicative, astfel că le este ușor să își exprime sentimentele, în timp ce altele sunt mai tăcute și reci, preferând să își țină să își țină sentimentele doar pentru ele' , conform spuselor lui Drenner.

3) Cum te descurci (sau nu) cu persoanele toxice

Expertii spun că persoanele care au experimentat abuz fizic sau emotional în perioada creșterii, va fi predispusă la a accepta sa retrăiască aceste experiențe. Din pacate, de multe ori, cei ce trăiesc pe pielea lor abuzuri, ajung să sfârșească în relații abuzive. Pentru a rezolva problema, întrucât conștientizează că merită să fie fericite, persoanelor în cauză le este indicat să consulte un terapeut, o persoană ce ii poate ajuta să își recapete încrederea în sine și să învețe să evite relațiile toxice pe viitor.

4) Ce părere ai față de angajamentele mari

Părinții tăi se despărțeau și împăcau în mod frecvent? Sau ți se întâmpla ca săptămânal să îți vezi unul din părinți cu alt partener? Conform spuselor expertilor, copiilor le va fi greu sa își ofere dragostea cuiva despre care cred că îi va părăsi oricum, iar acest comportament va fi păstrat de aceștia și la maturitate.

5) Cum preferi să comunici

Indiferent că ai tendinta să ridici tonul la supărare, sau preferi să rămâi tăcută, poate fi o reacție împrumutată din familie. Majoritatea copiilor preiau felul in care comunica părinții acestora. Așa că atunci când vor intra într-o relație, cel mai ușor va fi să aplice ceea ce au văzut de-a lungul creșterii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Mai multe din lifestyle