11 filme clasice pe care le poți vedea acum pe Netflix

Dacă îți este dor să revezi filmele iconice cu actori celebri ajunse de referință astăzi, iată că acum ai ocazia să le urmărești pe Netflix.

În fiecare lună, ne bucurăm de lansările celor mai așteptate filme pe Netflix. Însă există și o mulțime de filme clasice despre care probabil nu știai că le poți regăsi pe platforma de streaming. 

Filmele clasice nu își vor pierde niciodată farmecul și îți vor da acea nostalgie de care ai nevoie în aceste vremuri dificile:

Modern Times (1936)

Ultimul film mut al lui Charlie Chaplin, Modern Times, descrie perioada industrializării și a condițiilor dificile pe care le îndurau lucrătorii. În film, Chaplin joacă rolul unui muncitor din fabrică ce devine șomer după un accident la locul de muncă și este închis din cauza unei neînțelegeri. Parcursul lui nu este unul ușor, însă în final întâlnește și o fată, interpretată de actrița Paulette Godard, cu care Charlie Chaplin a fost și căsătorit timp de șase ani.

Monsieur Verdoux (1947)

Foarte mulți au susținut că Monsier Verdoux este unul dintre cele mai strălucite filme din cariera lui Charlie Chaplin. Pelicula dezvăluie de fapt versatilitatea actorului, care joacă rolul unui bărbat cinic care se căsătorește și își ucide soțiile după căsătorie pentru a obține banii de care are nevoie familia sa. 

Vertigo (1958)

În acest film clasic al lui Alfred Hitchcock, John Ferguson, un fost detectiv de la Departamentul de Poliție din San Francisco, este rugat să o urmărească pe soția unui coleg. Acesta suspectează că soția lui este posedată de spiritul străbunicii ei. O scenă din film îl surprinde pe John care o urmărește la Legion of Honor Museum, iar tânăra vorbește în fața portretului bunicii sale.

Les quatre cents coups (1959)

Povestea din Les quatre cents coups îl urmărește pe Antoine Doinel, un tânăr de 14 ani pasionat de Balzac, neînțeles de părinții săi, care se ceartă constant cu ei și este sigur că mama lui are o aventură. Antoine fuge de acasă și apoi este trimis la un centru de detenție pentru minori, de unde va fugi din nou. Povestea este inspirată din copilăria regizorului filmului, François Truffaut.

Breathless (1960)

Michel Poiccard fură o mașină și îl ucide pe polițistul care îl urmărește. Căutat de autorități, se apropie din nou de Patricia Franchini, o fată care studiază jurnalism la Sorbona și pe care o întâlnise la Nisa cu câteva săptămâni înainte. Michel încearcă să o convingă pe Patricia să fugă împreună în Italia. À bout de souffle, titlul original al filmului, este debutul regizoral al lui Jean-Luc Godard.

Shoot the Piano Player (1960)

Bazat pe un roman scris de David Goodis, Shoot the Piano Player este un film despre gangsteri în principal. Filmul surprinde povestea pianistului Charlie Kohler, jucat de Charles Aznavour, care, fără să vrea, se vede implicat într-o situație la care nu s-ar fi așteptat. Doi gangsteri îl atacă pe fratele său, iar Charlie îl ajută să scape. 

Jules and Jim (1962)

Jules and Jim este unul dintre cele mai interesante filme despre triunghiuri amoroase. Jeanne Moreau o interpretează pe Catherine. Acțiunea este amplasată în Franța la începutul secolului XX și îi surprinde pe Jules și Jim, care se îndrăgostesc de Catherine. Însă ea se căsătorește cu Jules, iar Jim pleacă la război. Când se întâlnesc din nou în Germania, după război, Catherine se îndrăgostește de Jim.

Le Mépris (1963)

Le Mépris este unul dintre cele mai faimoase filme ale lui Jean-Luc Godard. Filmul spune povestea unui cuplu format din Paul, interpretat de Michel Piccoli, care este un scriitor angajat să facă un scenariu pentru un nou film despre Ulysses, și soția sa, Camille, jucată de Brigitte Bardot. Pe parcursul filmului, căsătoria lor se dezintegrează.

Les parapluies de Cherbourg (1964)

Catherine Deneuve joacă în acest film rolul fiicei unui proprietar de magazin de umbrele. Iubitul ei este trimis să lupte în Algeria, iar filmul înglobează sentimentele pe care le are pentru el și viitorul pe care și-l imaginează pentru ei. 

Pierrot le fou (1965)

Pierrot le fou este un film clasic francez care îi are în rolurile principale pe Jean-Paul Belmondo și Anna Karina. Personajul principal, Ferdinand Griffon, care tocmai și-a pierdut slujba, decide să renunțe la soție și copii pentru a pleca într-o aventură cu Marianne Renoir. Lucrurile nu merg așa cum erau planificate pentru că vor fi urmăriți de un grup de gangsteri.

Les Demoiselles de Rochefort (1967)

Les Demoiselles de Rochefort este o comedie clasică în regia lui Jacques Demy. În rolurile principale le regăsim pe Catherine Deneuve și Françoise Dorléac. Cele două interpretează rolurile unor surori care părăsesc micul lor oraș cu scopul de a căuta romantismul.

Citește și:
Filme și seriale pe care merită să le urmărești în această perioadă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle