10 motive pentru care o iubim pe Charlize Theron

Probabil ca sunt mult mai multe de atat, dar am insirat aici motivele pentru care Charlize Theron este, pentru noi, mai mult decat o actrita superba care straluceste pe covoarele rosii ale lumii.

10 motive pentru care o iubim pe Charlize Theron

1. Mad Max Fury Road
Filmul lansat pe anul aceasta promite sa rastoarne paradigma hollywoodiana a eroului din filmele de actiune. Si sa o transforme, ce sa vezi, in cea a eroinelor din astfel de blockbustere. Charlize jucand-o pe Furiosa i-a incantat pe unii si i-a enervat pe altii, intr-atat de tare incat unele grupari radicale din Statele Unite au boicotat filmul, spunand ca este unul care sprijina planurile feministe de a rasturna patriarhatul.

2. Monster
Charlize a primit un Oscar, un Urs de Argint, un Glob de Aur si un Screen Actors Guild Award portretizand-o pe Aileen Wuornos in Monster, in 2003. Criticul de film Roger Ebert a spus ca rolul pe care l-a facut acolo este unul dintre cele mai puternice din istoria cinema-ului. Dar probabil ca ai vazut-o deja si stii cat de buna este.

3. Ca urmare a filmului Monster, Charlize a devenit prima actrita sud-africana care a primit vreodata un Oscar pentru rol principal. Si, chiar daca locuieste in Los Angeles, sa stii ca Theron este mandra de tara din care provine, si-a pastrat cetatenia si vorbeste si astazi in Afrikaans cu apropiatii ei care cunosc limba.

4. Desi filmul ei, Aeon Flux, nu a fost neaparat un succes, Theron a spart granitele dintre film si jocurile video, acceptand sa isi foloseasca vocea pentru jocul Aeon Flux. Iar asta i-a adus, in 2005, un Spike Video Game Award pentru „Best Performance by a Human Female'.

5. Atunci cand a prezentat, in 2009, tragerile la sorti pentru FIFA World Cup, a glumit, in timpul repetitiilor, alegand o minge care reprezenta Irlanda in loc de Franta, facand aluzie la hent-ul lui Thierry Henry. Lucru care i-a nemultumit pe cei de la FIFA. Si, desigur, ne bucuram cand cineva ii supara.

6. Theron a creat, in 2007, o organizatie dedicata femeilor din Africa sub-sahariana, pentru prevenirea HIV/SIDA. CTAOP sprijina acum organizatii locale prin fonduri, relatii si prin promovarea muncii lor, ajutand comunitatile sa combata o infectie care e inca extrem de raspandita in Africa si care afecteaza enorm de multi oameni.

7. Charlize a fost numita, in 2008, Ambasador pentru Pace al Natiunilor Unite. Secretarul general Ban Ki-Moon a spus despre ea: „ti-ai dedicat continuu timpul vietilor femeilor si copiilor din Africa de Sud, dar si prevenirii violentei impotriva femeilor.'

8. Charlize este o activista convinsa pentru numeroase cauze. In 2014 s-a implicat in campania Stop Rape Now. A participat la demonstratii pro-choice, sustinand in mod public dreptul la avort al femeilor. Sustine drepturile animalelor si a aparut intr-o campanie PETA impotriva folosirii blanurilor naturale.

9. Theron sustine egalitatea pentru toata lumea, si o declaratie a ei care spunea ca nu se va casatori pana cand casatoria devine un drept pentru toata lumea in Statele Unite a devenit celebra. „Daca as alege sa trec printr-o astfel de ceremonie, avand prieteni care sunt gay si care isi doresc sa poata sa se casatoreasca, nu cred ca as mai putea dormi linistita noaptea.' Ei, macar aceasta problema s-a rezolvat.

10. Charlize a adoptat doi copii. Stim, asta se face la Hollywood. Dar tot apreciem o femeie singura care isi doreste copii si nu se teme sa isi asume astfel de responsabilitati. Dar destul cu detaliile despre viata ei personala.

Foto: Image.net

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle