10 motive demonstrate stiintific pentru care este mai bine sa fii singura

Poate nu toti suntem construiti pentru a ne petrece viata intr-o relatie. Studii recente au aratat care ar fi o serie de beneficii pentru persoanele care aleg sa ramana singure.

10 motive demonstrate stiintific pentru care este mai bine sa fii singura

In special oamenii care incearca sa evite conflictele sunt mult mai fericiti atunci cand sunt single. Fie ca esti singura intentionat sau pur si simplu nu ai pereche in acest moment, iata 10 motive pentru care este mai bine sa fii singura, cel putin temporar:

1. Esti singura responsabila de fericirea ta.

Persoanele care sunt intr-o relatie presupun sau se asteapta deseori ca partenerul sa le asigure fericirea – ca el (sau ea) va sti exact de ce au nevoie. Insa lucrurile nu se desfasoara intotdeauna astfel. Sa fii singura te va face mult mai responsabila si mult mai atenta la propriile tale nevoi. Iar, in final, trebuie sa realizezi ca a fi intr-o relatie nefericita este mult mai rau decat a fi singura.

2. Ai putea avea mai mult succes la serviciu.

Bineinteles, exista mai multi factori care iti determina performanta la birou, insa fara un partener, te simti mult mai libera sa iti urmezi cariera, fara sa te gandesti la constrangeri. Nu trebuie sa te gandesti la ce crede partenerul ca ar trebui sa faci, daca ar vrea sau nu sa se mute cu tine intr-un alt oras, sau daca veti avea destui bani.

3. Esti mai constienta de tine.

Ca adult, scopul tau este sa fii autonoma si independenta. Iar unul dintre riscurile unei relatii romantice foarte stranse este ca partenerii sa ajunga sa depinda unul de altul. Beneficiul, in acest caz, este evident: pur si simplu inveti sa te bucuri mai mult de propria ta viata.

4. Este mai probabil ca vei ramane in forma.

Explicatia este foarte simpla: de obicei, persoanele singure vor sa fie intr-o forma cat mai buna, pentru a atrage partenerii (si nu numai). Iar despre cele care sunt intr-o relatie se presupune ca nu isi mai fac griji in aceasta privinta si nu se mai gandesc atat de mult la silueta.

5. Ai putea sa eviti sa te simti singura.

Singuratatea este, cu adevarat, o forma de stres, dar este o presupunere gresita ca persoanele aflate intr-o relatie nu experimenteaza singuratatea deloc. Daca nu esti intr-o relatie, nu te astepti ca nevoile tale de comunicare si conectare sa fie indeplinite de o singura persoana.

6. Dormi mai bine.

Imbratisarea in somn este draguta, dar daca partenerul tau te deranjeaza in vreun fel (are o ora de culcare diferita, sau are insomnie, sau se intoarce de pe o parte pe alta toata noaptea) ai putea ajunge sa fii epuizata foarte repede. Daca esti singura, vei beneficia de intreg patul tau confortabil si de 8 ore de somn odihnitor pe noapte.

7. Iti poti crea singura o rutina.

Fara un partener si fara obligatia de a te potrivi cu programul altcuiva, iti poti controla timpul exact asa cum vrei. Iar studiile au aratat ca oamenii cu un program bine definit – cum ar fi orele la care iei masa sau ora la care te culci – au o mai buna calitate a vietii.

8. Devii mai dura.

Gandeste-te un pic: persoanele singure invata sa se descurce si sa se dezvolte intr-o lume in care cuplurile sunt puse pe primul loc.

9. Ai prietenii mai frumoase.

Este un lucru stiut deja: cuplurile stau mai mult unul cu celalalt si petrec din ce in ce mai putin cu alti oameni. Persoanele singure sunt mult mai atente la relatiile lor cu rudele, prietenii sau vecinii, comparativ cu oamenii casatoriti.

10. Te stresezi mai putin cu privire la bani.

Pentru femei, sa fii singura poate insemna un salariu mai bun. Si, desi sa traiesti intr-o relatie cu cineva poate insemna mai multi bani in banca, proveniti din doua salarii, modul in care imparti acei bani cu altcineva iti poate afecta sanatatea si fericirea. Exista foarte multe cazuri in care partenerii au divortat din cauza problemelor financiare.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle