10 moduri în care să savurezi perioadele în care ești singură

Să fii singură, la orice vârstă, poate fi o situație plină de provocări, într-o lume care pune multă presiune pe descoperirea adevăratei iubiri.

10 moduri în care să savurezi perioadele în care ești singură

Pare că întreaga lume vrea să te susțină în această căutare, dar există prea puțină preocupare pentru aceia care aleg să petreacă o perioadă de unii singuri, (re)învățînd să se bucure de propria companie și de creativitatea cu care vine la pachet această perioadă.

De multe ori, atunci când ești singură, ai impresia că ai eșuat social, ceea ce este până la urmă o idee de-a dreptul ridicolă, mai ales că din ce în ce mai mulți conștientizează că relațiile pe care le-au întemeiat în tinerețe au picat testul timpului, iar acum sunt liberi să se bucure din nou de burlăcie, învățând cum să fie fericiți la singular.

Dacă încă ai îndoieli și ți se pare că n-ai cum să fii fericită de una singură, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a profita cât mai mult de situație. Și, între timp, nu abandona ideea că într-o zi vei găsi marea iubire!

1. Învață să te relaxezi!

Perioada în care nu ai un partener nu va dura pentru tot restul vieții tale! Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să te panichezi și să te gândești că trebuie să găsești pe cineva imediat, sau altfel viața ta se va sfârși. Aerul de disperare este, de departe, cea mai negativă energie pe care o poți proiecta în jurul tău. Te va face insensibilă la posibilele semnale de alarmă pe care le vei observa la un potențial partener și te va plasa în fel și fel de situații de compromis. În schimb, bucură-te că ți s-a dat această ocazie specială de a te cunoaște mai bine pe tine însăți. Dacă tu te simți inconfortabil la gândul de a petrece timp doar tu cu tine, ce te face să crezi că altcineva se va bucura să facă acest lucru? Această situație poate fi una destul de provocatoare pentru cineva care și-a ocupat constant timpul cu prezența unui partener, pentru ca apoi să descopere că n-are nici cea mai vagă idee ce-i place cu adevărat. Știu că această idee s-ar putea să ți se pară ciudată, dar să ai o relație cu tine este exact cum ai avea o relație cu o altă persoană: trebuie să fii indulgentă, afectuoasă, înțelegătoare, trebuie să înveți să te asculți și să comunici cu tine. Și, uneori, singurul mod prin care poți învăța să te asculți este să te forțezi să petreci timp doar tu cu tine însăți.

2. Nu face abuzuri de nici un fel!

Uită de serile lungi și nopțile nedormite în care exagerezi cu alcoolul – nu este o rețetă de succes pentru nici un fel de relație, cu tine sau cu altcineva! Așa că ai putea petrece această perioadă încercând să scapi și de alte dependențe și evoluând ca persoană. Dacă nu poți face un efort pentru tine, nu vei putea face pentru nimeni altcineva.

3. Acordă-ți o șansă!

Nu poți fi fericită peste noapte de una singură, mai ales dacă ești în convalescență după o perioadă de codependență emoțională. Vor fi momente în care te vei simți invizibilă, în care vei crede că nimănui nu-i pasă de tine, că-ți irosești viața și în care te vei trata cu multă asprime. În astfel de momente, cel mai bine este să te iei singură de mână și să ieși la o plimbare. Învață să fii fericită de una singură. Cu cât te simți mai bine doar tu cu propria persoană, cu atât mai bine te vei simți într-o relație. Pentru unii e dificil să-și poarte singuri de grijă. Ești oare una dintre acele persoane care gătește doar atunci când are invitați la cină, dar niciodată doar pentru sine? Fă efortul de a renunța la covrigei și alune și pregătește-ți o cină copioasă și elaborată. E unul dintre cele mai drăguțe lucruri pe care le poți face pentru tine însăți!

4. Studiază ceva nou!

Chiar este un moment potrivit pentru tine să urmezi niște cursuri sau, de ce nu?!, să-ți schimbi cu totul cariera. Gândește-te ce te pasionează cu adevărat și urmează-ți calea! Singura persoană care te poate descuraja ești chiar tu! Nu ești foarte sigură ce te pasionează cu adevărat?! Petrece mai mult timp de una singură! Or să-ți vină idei cu siguranță! Acordă-ți șansa de a-ți asculta vocea interioară. Acest proces implică timp și trebuie să fii răbdătoare cu tine însăți!

5. Întâlnește-te cu oameni noi!

Nu neapărat din motive romantice, pur și simplu lărgește-ți cercul de cunoștințe! Chiar dacă îți dorești să stai departe de lumea întâlnirilor romantice, asta nu înseamnă că nu o să mai ieși din casă! Prietenii ne sunt mereu un sprijin, unde am fi fără ei?! Cu adevărat singuri! Dacă nu ai prieteni, te-aș întreba dacă faci un efort de a-i saluta pe cei din jurul tău și de a întâlni oameni noi. Poate că ai nevoie de ajutor pentru a-ți învinge timiditatea! Așa că ieși din zona de confort și fă eforturile necesare pentru a atrage în jurul tău oameni cool, care cu timpul îți pot deveni prieteni de nădejde!

6. Du-te la sală!

Începe prin a te reconecta cu propriul corp, pentru că este singurul pe care îl ai în această viață! Adeseori avem mai multă grijă de mașinile noastre decât de trupurile noastre! Perioada în care nu ai o relație este momentul perfect pentru a te reapuca de sport și pentru a fi din nou în formă, iar endorfinele eliberate făcând mișcare îți vor crea o stare de bună dispoziție.

7. Redescoperă-ți creativitatea!

Pentru că acum ai timp de petrecut doar tu cu tine însăți, este momentul ideal să-ți explorezi potențialul creativ! Așa că poți să te joci sau să exersezi cât vrei, pentru că nimeni nu te privește! Așa că scoate din dulap pensulele, culorile, pantofii de dans, notele muzicale și (re)descoperă artista din tine!

8. Concentrează-ți atenția pe propriile gânduri!

La ce-ți stau, de obicei, gândurile? Care este gândul tău dominant? Bucură-te de această perioadă pentru a deveni conștientă de propriile gânduri! Monitorizează-le, șterge și rescrie, și petrece măcar o lună încercând să schimbi tiparele negative de gândire!

9. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai deja!

În fiecare seară, înainte de a adormi, gândește-te la acele lucruri din viața ta pentru care ești recunoscătoare! Orice lucru mic te poate ajuta să ajungi la acea stare de recunoștință! Dacă ai timp și-ți face plăcere să scrii, poți începe și un jurnal în care să notezi toate acele lucruri pentru care ești recunoscătoare în viață. Vei observa că, cu cât lista se va mări, cu atât vei identifica mai multe lucruri pentru care să fii recunoscătoare.

10. Ieși din zona ta de confort

În fiecare săptămână, plănuiește să te duci într-un loc nou sau să faci ceva diferit. Nu aștepta până când va apărea bărbatul vieții tale ca să-ți împlinești visurile. Fă-o acum! Ai mai multe șanse de a întâlni pe cineva special dacă-ți trăiești viața la intensitate maximă! Chiar dacă nu vrei neapărat să întâlnești pe cineva, tot te vei bucura de fiecare experiență. Să fii singură poate fi o forță pozitivă extraordinară, care te va ajuta să evoluezi: în acest spațiu al tău, vei ajunge să te cunoști și să te iubești ca individ, adică vei ajunge cineva care nu este dependent de o altă persoană pentru a avea o identitate sau pentru a fi validat în permanență de altcineva, cineva care nu caută neapărat confort și satisfacție de la o altă persoană, ci găsește în sine resursele pentru a fi fericită și împlinită. Pentru că există mereu o persoană care merită toată atenția și iubirea ta. Iar acea persoană ești chiar tu!

Citește și:
15 filme perfecte pentru a le vedea singură

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle