10 carti amuzante, care sa-ti alunge astenia de primavara

Stim, nu ai chef de nimic si inceputul ploios de primavara nu te ajuta. Ce ar fi sa te retragi la tine acasa si sa citesti macar una dintre cele mai amuzante carti scrise vreodata, ca sa iti tratezi astenia cu umor? Avem zece sugestii pentru tine.

10 carti amuzante, care sa-ti alunge astenia de primavara

Trei intr-o barca

O calatorie pe Tamisa, intre Kingston si Oxford, a devenit pentru Jerome K. Jerome prilejul perfect sa scrie unul dintre cele mai bune romane umoristice ale tuturor timpurilor.
Desi autorul voia sa scrie un fel de ghid de calatorie atunci cand a inceput romanul, planurile i s-au schimbat pe parcurs, pe masura ce unele dintre cele mai reusite glume din literatura au luat locul descrierilor de peisaje.

Jurnalul lui Bridget Jones

Ce putem sa iti mai spunem despre un chick-lit atat de popular ca cel scris de Helen Fielding, care a lansat, practic, genul? Doar ca o sa te amuze la fel de tare daca il recitesti.
Iar daca nu l-ai citit pana acum, trebuie sa iti spunem ca nu ai nici o scuza: la 18 ani de la lansare, ai sa simti ca aventurile lui Bridget in cautarea iubirii, a siluetei ideale si a demnitatii sunt la fel de relevante.

Ce inseamna sa fii onest

Trebuie sa iti fie foarte clar ca nu stii ce inseamna cu adevarat umorul britanic autentic daca nu ai citit pana acum (sau vazut, se pune si asta) vreuna dintre piesele lui Oscar Wilde. Iar Ce inseamna sa fii onest' este una dintre cele mai bune, o comedie ai carei protagonisti construiesc personaje fictive ca sa evite diverse obligatii. Dialogurile delicioase si farsele teribil de amuzante iti vor arata ca satira lui Oscar Wilde la adresa societatii victoriene e la fel de valabila si astazi.

Douasprezece scaune

Daca te gandesti numai la scenarii sumbre atunci cand vine vorba de celebra si mult celebrata literatura ruseasca, inseamna ca nu ai citit nici una dintre scrierile duo-ului Ilf si Petrov. Primul lor roman, lansat in 1928, il are drept erou pe Ostap Bender, plecat in cautarea unei comori ascunse chiar in scaunele cu pricina. Ironizand atat personajele, cat si institutiile rusesti, cartea lui Ilf si Petrov e o lectura interesanta, dar mai ales amuzanta.

High Fidelity

Cartea lui Nick Hornby din 1995 a devenit intre timp bestseller, scenariu de film si chiar de musical. Dar nici una dintre variantele ulterioare nu are atat umor ca romanul – povestea lui Rob Fleming si a iubirilor lui explorate prin intermediul muzicii e atat de plina de ironie incat te va tine si cu sufletul la gura, dar si in hohote de ras.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle