Un nou studiu arată că cei care au o anumită grupă de sânge prezintă un risc mai scăzut de infectare cu coronavirus

Grupa sanguină ar putea influența gradul de rezistență la noul coronavirus, arată un nou studiu efectuat pe 750.000 de participanți.

Un nou studiu arată că cei care au o anumită grupă de sânge prezintă un risc mai scăzut de infectare cu coronavirus

23andMe, o companie specializată în teste genetice, a elaborat un studiu care arată că persoanele cu grupa sanguină 0 au riscuri mai reduse de a se infecta cu noul coronavirus, dar și să fie spitalizate. Cei de la Financial Times au prezentat datele preliminare ale studiului efectuat pe 750.000 de participanți și se pare că cei cu această grupă sanguină prezintă o probabilitate de infectare mai redusă cu 9%-18%.

„Studiul şi colectarea datelor sunt în curs, cu speranţa că vom putea folosi platforma noastră de cercetare pentru a înţelege mai bine modurile diferite în care oamenii reacţionează la virus. În final, sperăm să publicăm concluziile cercetărilor noastre pentru a furniza mai multe date comunităţii ştiinţifice”, arată comunicatul emis de compania 23andMe.

Riscurile mai reduse s-ar explica printr-o variaţie în genele AB0 care generează codificări ale grupelor sanguine, spun cercetătorii. Se pare că persoanele care au fost expuse virusului au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta. Rezultatele sunt cu atât mai importante cu cât boala Covid-19 a fost asociată cu formarea cheagurilor de sânge şi cu afecţiuni cardiovasculare.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În acest moment, cercetătorii din întreaga lume încearcă să afle de ce unele persoane sunt mai afectate de noul coronavirus decât altele. Studiile celor de la 23andMe nu sunt însă singulare. Atât un studiu din China cât și altul efectuat de Universitatea Columbia din New York au arătat că persoanele cu grupa de sânge 0 pozitivă au şanse mai reduse de infectare și că nu există nicio diferenţă privind probabilitatea de infectare între grupele 0 pozitivă şi 0 negativă. Studiul realizat în China arăta și că persoanele cu grupa de sânge A au riscuri mai mari de a dezvolta Covid-19.

Aceste studii nu au fost încă revizuite sau publicate în publicații științifice.

Citește și:
Doctorul Alexandru Rafila dă câteva sfaturi cu privire la cum ar trebui să se desfășoare cursurile școlare începând cu septembrie

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video