Tinerii răspândesc cel mai mult noul coronavirus, avertizează Organizația Mondială a Sănătății

Numărul personelor tinere infectate cu noul coronavirus este în continuă creștere, avertizează reprezentanții OMS.

Tinerii răspândesc cel mai mult noul coronavirus, avertizează Organizația Mondială a Sănătății

Este știut faptul că boala Covid-19 afectează cel mai mult persoanele vârstnice sau care prezintă comorbidități, în timp ce persoanele tinere pot chiar să nu prezinte simptome. Dar asta nu înseamnă că aceștia nu sunt afectați. În plus, fiind asimptomatici, pot răspândi noul coronavirus fără să fie conștienți de asta. 

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat că, în această lună, proporția tinerilor de 20/30/40 de ani a crescut în rândul celor infectați cu coronavirus, ceea ce pune în pericol și mai mult categoriile vulnerabile. Takeshi Kasai, director regional al OMS pentru Pacificul de Vest a declarat marți, conform NBC News, că „acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate. Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile”.

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a început să crească în țări care păreau să țină pandemia sub control, precum Vietnamul. OMS a declarat că în acest moment, țările din regiunea Asia-Pacific încearcă acum să aibă o altă abordare asupra problemei și să implementeze strategii care să perturbe cât mai puțin viețile oamenilor și economia. „Mulţi detectează acum focare mai repede şi le răspund mai rapid cu intervenţii mai direcţionate şi o abordare agilă, care readuce sănătatea societăţilor şi economiilor în acelaşi timp”, a mai spus Takeshi Kasai.

În același timp, numărul de cazuri noi crește și în 19 țări europene, care au implementat deja sau au reintrodus noi restricții. Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, aceste state au înregistrat cumulativ, în ultimele 14 zile, peste 20 de cazuri la 100.000 de locuitori. În România au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 1.409 de cazuri noi de coronavirus.

Citește și:
Ce trebuie cu adevărat să dezinfectezi acasă acum, că știm mai multe despre transmiterea coronavirusului?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet