Studiu: persoanele asimptomatice au aceeași cantitate de coronavirus precum cele care prezintă simptome

Conform unui grup de cercetători din Coreea de Sud, chiar și persoanele asimptomatice pot avea aceeași încărcătură virală precum cele care prezintă simptome ale noului coronavirus.

Studiu: persoanele asimptomatice au aceeași cantitate de coronavirus precum cele care prezintă simptome

Un nou studiu realizat de Universitatea Soonchunhyang din Coreea de Sud și publicat recent de revista americană Jama Internal Medicine ne arată un motiv în plus pentru care cu toții ar trebui să fim cât mai responsabili, chiar dacă nu ne numărăm printre categoriile cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus.

Studiul, care a fost efectuat pe un eșantion de 303 pacienți, a arătat că 29% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun fel de simptom, dar cu toate acestea au purtat aceeași cantitate virală ca pacienții cu simptome. Grupul a fost format de tineri cu vârste în jur de 25 de ani.

Pentru că până în momentul în care au fost testați negativ, pacienții au fost blocați, personalul medical a avut timp să observe mai bine diferențele între pacienții asimptomatici și cei care prezentau simptome. Deși 21 de persoane s-au prezentat inițial ca fiind pozitive, dar asimptomatice, ulterior au început să prezinte simptome. Multe studii, testând pacienții o singură dată, pot confunda cazurile pre și asimptomatice.

„Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu este sinonim cu prezența unui virus infecțios și transmisibil”, au declarat autorii studiului, care spun că pentru a ne face o imagine mai bună asupra a ceea ce înseamnă această pandemie de coronavirus, ar trebui determinat câte cazuri asimptomatice sunt vectori ai virusului.

În ultimele 24 de ore în România a fost înregistrat un număr record de noi cazuri de coronavirus: 1.378, din 23.956 de teste efectuate. De asemenea, a fost declarat și un record de decese: 50. Până astăzi, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 59.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 29.289 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.897 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citește și:
Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă tinerii să renunțe la petreceri și să respecte distanțarea socială

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din video