Simți că ești prea stresată? Fii atentă aceste 6 semne și află cum poți trata stresul

Orice persoană care a simțit familiara senzație de anxietate de la orice lucru mărunt știe că stresul poate porni din cele mai simple lucruri.

Simți că ești prea stresată? Fii atentă aceste 6 semne și află cum poți trata stresul

De la politică la dezamăgiri în dragoste și eșecuri la locul de muncă, toate acestea te pot pune într-o stare proastă, dar când o zi nereușită se transformă într-o serie de întămplări nereușite, stresul devine o problemă mai gravă.

Mai jos ai o listă cu simptome că ești o persoană stresată, care muncește prea mult și cum poți să le tratezi.

1. Te concentrezi greu

Atunci când ești stresat este mult mai greu să te concetrezi, lucru ce îți poate afecta munca pe care o depui la job. Un factor de stres este locul de muncă, iar acest lucru pornește un efect de domino, ceea ce poate face ca o persoană să nu mai lucreze la fel de bine. Din această cauză, este foarte important să uiți uneori de problemele de la job și să te relaxezi.

2. Nu mai participi la evenimente sociale sau în familie

Se pare că persoanele foarte stresate renunță la întâlnirile cu prietenii și familia din diverse motive. Aceste ieșiri sunt foarte importante și ne pot afecta încrederea în noi deoarece ne oferă senzația că nu putem echilibra obligațiile pe care le avem.

3. Ai probleme cu somnul

Un alt semn important al stresului este imposibilitatea de a te odihni. Acesta este cel mai întâlnit simpton și poate duce la probleme medicale serioase.

4. Nu te hrănești în mod corespunzător

O schimbare în rutina ta de servire a meselor este un mare simptom al stresului. Majoritatea femeilor spun că faptul că mănâncă prea mult sau uneori prea puțin este un factor în acumularea stresului.

5. Nu ai la fel de multă răbdare

Iritabilitatea, lipsa răbdării cu prietenii, familia și colegii de apartament pot fi semne ale anxietății sau al stresului, iar aceste lucruri te pot determina să te îndepărtezi de cei apropriați.

6. Corpul tău nu se eliberează de stres

Cel mai observabil semn fizic, că ești stresat este o diferență în corpul tău. Ar trebui să acorzi mai multă atenție tensiunii din organism, încleștării maxilarului sau dacă începi să ai probleme cu stomacul.

Dacă simți că stresul te depășește încearcă să faci mai mult sport. Asta nu înseamă că trebuie să îți faci imediat un abonament la sală. Chiar și o plimbare în parc seara, te poate ajuta. Setează o rutină, dacă simți că te pierzi în toate obligațiile pe care le ai, și devii stresată, un program stabil te poate ajuta cu această problemă. Încearcă să meditezi și să te concentrezi pe alte lucruri. Este foarte important să îți antrenezi creierul să se concetreze pe lucrurile din prezent, și nu mai faci totul la viteza luminii. Slow down! Iar o altă metodă de a combate stresul este să găsești moduri în care îți poți lua mintea de la lucrurile stresante. Încearcă să citești o carte, să vizionezi un serial sau orice lucru care te relaxează.

Citește și:
Exercițiul care te va scăpa de stres în timp record

Text: Victoria Lupascu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet