România va intra în scenariul 4 de coronavirus! Ce presupune declanșarea scenariului 4 al luptei cu coronavirusul

România va intra cel mai probabil de mâine în scenariul 4 de coronavirus! Iată ce presupune declanșarea scenariul 4 al luptei cu coronavirusul

România va intra în scenariul 4 de coronavirus! Ce presupune declanșarea scenariului 4 al luptei cu coronavirusul

România va depăși cel mai probabil mâine numărul de 2.000 de cazuri confirmate de pacienți infectați cu coronavirus. Și așa cum a spus și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la conferința de presă organizată duminică, acest lucru se va întâmpla la începutul acestei săptămâni. Asta înseamnă că țara noastră va trece în scenariul 4 de coronavirus elaborat de autorități în lupta cu coronavirusul.

Scenariul 4 implică, printre altele, tratarea unor cazuri ușoare de coronavirus la domiciliu, urmând ca doar cazurile moderat-severe să fie internate la boli infecțioase, iar cele critice la terapie intensivă, pentru ca sistemul medical să poată face față situației. Nu vor mai fi testați doar cei în carantină sau cei care au avut legături cu persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Ministrul Nelu Tătaru a mai spus că vârful epidemiei ar putea fi la jumătatea lunii aprilie, când e posibil să avem în jur de 10.000 de cazuri de coronavirus.

De asemenea, este posibil ca rețeaua spitalicească să fie extinsă prin construcții temporare sau prin adaptarea unora deja existente pentru a putea fi folosite în scop medical.

România s-a aflat, însă, cu câțiva pași înaintea prevederilor din Scenariul 4 de coronavirus. Starea de urgență a fost deja declarată și au fost luate toate măsurile de distanțare socială, școlile și facultățile și-au suspendat și ele cursurile deja, iar adunările de peste 100 de persoane, interzise. Acum, interdicția circulației grupurilor mai mari de trei persoane se va aplica exclusiv circulației pietonale.

Persoanele suspectate că ar fi infectate cu coronavirus vor trebui să respecte cu strictețe carantina și regulile impuse de sistemul medical, iar în caz contrar, pedepsele sunt mult mai aspre.

Vor fi luate măsuri pentru protejarea cadrelor medicale aflate în grupele de risc, prin direcţionarea acestora către activităţi medicale care nu au legătură directă cu pacienţii direct infectaţi cu coronavirus.

Citește și:
Care sunt noile măsuri impuse de autorități după ce România va ajunge la peste 2.000 de cazuri de coronavirus

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet