Reguli NOI pentru nunți, botezuri sau alte evenimente private, de la 1 septembrie

Noi reguli pentru organizarea evenimentelor private au fost stabilite de Guvernul României la începutul acestei săptămâni.

Reguli NOI pentru nunți, botezuri sau alte evenimente private, de la 1 septembrie

Guvernul României a adoptat în ședința de luni noi reguli pentru organizarea evenimentelor private în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, crește numărul persoanelor care pot participa la o nuntă, un botez sau la alt eveniment privat.

Noile reguli au fost stabilite prin Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotărârea de Guvern prevede creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că, la evenimentele private organizate în interior, pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

De asemenea, Guvernul a decis prin aceeași hotărâre adoptată luni deschiderea restaurantelor și a cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, începând din 1 septembrie.

Ce prevăd noile reguli stabilite de Guvernul României:

permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fi reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

– administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;

reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;

creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Citește și:
Ce reguli de protecție recomandă Raed Arafat pentru masa la restaurant

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet