Raed Arafat a explicat de ce teatrele, restaurantele și cinematografele rămân închise

Teatrele, restaurantele și cinematografele rămân închise deoarece sunt locuri în care există un risc ridicat pentru transmiterea virusului, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a explicat de ce teatrele, restaurantele și cinematografele rămân închise

Teatrele, restaurantele și cinematografele se numără, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, printre locurile de mare risc în contexul infectării cu noul coronavirus, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Din acest motiv, nu se renunță încă la restricțiile care le privesc, dar și pentru că ne aflăm într-o perioadă de creștere a numărului de noi infectări: „Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus oficialul, pentru Mediafax.

Raed Arafat a explicat și motivele pentru care teatrele, restaurantele şi cinematografele rămân în continuare închise.

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS.”

Arafat a comentat și situația epidemiei în alte țări europene afectate puternic de coronavirus, dar care au decis între timp să deschidă teatrele, restaurantele și cinematografele. Acesta a spus că Franța, Italia și Spania au avut presiune mai mare pe sistemele de sănătate respective, dar că în acest moment se află într-o situație mai bună decât România.

Acesta a arătat și că unele țări amână, la rândul lor, să redeschidă teatrele, restaurantele și cinematografele, cum este Marea Britanie. „Dacă vedeţi că nu suntem singura ţară care amână acest lucru, Marea Britanie tocmai a amânat. Boris Johnson care a avut o politică mult mai deschisă şi totuşi a amânat anumite măsuri.”

Conform unui studiu care a stat la baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Raed Arafat, teatrele, restaurantele și cinematografele sunt clasificate drept locuri de risc în privința răspândirii noului coronavirus, Sars-CoV-2. „Teatrele şi cinematografele sunt la roşu, la cel mai mare risc de transmitere, restaurantele sunt la portocaliu, la al patrulea nivel de risc.”

Citește și:
Încă o țară impune restricții românilor care intră pe teritoriul ei, de la 8 august

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video