Probleme grave de sănătate care sunt corelate cu migrenele

Nu multe dintre noi consideră migrenele o problemă foarte mare, de multe ori le asociem cu oboseala sau stresul, dar acestea au fost corelate și cu alte probleme de sănătate.

Probleme grave de sănătate care sunt corelate cu migrenele

Dacă știi riscurile asociate cu migrenele pe care le-ai avut cam des în ultimul timp, ai putea să iei niște măsuri de precauție.

Mai jos ai listă cu lucrurile de care trebuie să ai grijă și ce poți face pentru a te proteja. Iată ce probleme grave de sănătate sunt corelate cu migrenele:

1. Accident vascular cerebral

Pentru o treime din populația care suferă de migrene, aceste dureri de cap sunt acompaniate de o aură – atunci când începi să vezi lumini sau puncte, de asemenea simți cum îți amorțesc mâinile sau nu îți mai simți fața. Dacă aceste lucruri îți sunt familiare, și ești o femeie între 35 și 45 de ani, poți risca să suferi de un accident vascular cerebral ischemic.

Pastilele de contracepție și fumatul pot crește riscul, așa că dacă suferi de aceste migrene cel mai bine ar fi să folosești altă metodă de protecție și desigur, nu fuma.

2. Probleme cu inima

Migrenele pot crește riscul de a avea o boală cardiacă și, deși doctorii nu au găsit anumite recomandări pentru preveni acest lucru, evitatul fumatului și folosirea prezervativului ca metodă de contracepție sunt două lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Dacă nu ai un regim alimentar echilibrat sau bei cafea deși nu o faci regulat și nu dormi suficient toate acestea îți pot cauza problemele cardiace. Din această cauză este recomandat pentru cei care suferă de migrene să aibă un program controlat de alimentație și odihnă, pe care să îl respecte.

3. Fibromialgia

Jumătate din numărul celor care suferă de această boală cronică, care cauzează dureri de mușchi, au și migrene. Motivul este necunoscut, dar este posibil ca cele două să împărtășească același cauze, cum ar fi abilitatea corpului de a controla durerea. Deoarece aceste două probleme de sănătate sunt corelate, este recomandat să vorbești cu doctorul tău dacă suferi de una dintre ele.

4. Depresia

Migrenele apar mai des la oamenii care suferă de bipolaritate sau depresie. Dacă ai migrene foarte des este foarte posibil să suferi de depresie, arată studiile. Nu este clar dacă migrenele sunt cele care cauzează depresia, dar stilul tău de viață poate contribui la prevenirea durerilor de cap. Este recomandat să faci o plimbare de 20 de minute afară și să ai un somn potrivit nevoilor tale.

5. Anxietatea

Aproape 50% din oamenii care suferă de migrene cronice au probleme cu anxietatea. O migrenă poate fi considerată cronică atunci când ai 15 sau mai multe episoade pe lună. Experții cred că unii oameni ajung să sufere de anxietate deoarece au migrene cronice.

6. Paralizia Bell

Un studiu realizat în anul 2014 și publicat în Jurnalul Neurologia a arătat că oamenii care suferă de migrene sunt mult mai predispuși să dezvolte această paralizie, o boală care se manifestă prin paralizia facială.

Deși nu este clar de ce cele două au legătură, o echipă de medici a concluzionat că inflamația, problemele cu inima și circulația sângelui se nunără printre factori.

7. Boala Parkinson

Dacă migrenele tale sunt acompaniate de o aură (flash-uri de lumină) riscul să suferi de boala Parkinson este mult mai mare. Mai ales dacă suferi de aceste migrene atunci când ești la vârsta mijlocie.

8. Epilepsie

Oamenii care au dureri de cap sunt de două ori mai predispuși să sufere de epilepsie iar cei care suferă de epilepsie sunt de două ori mai predispuși să sufere de migrene.

Citește și:
Crezi că suferi de depresie? Aceste 9 semne trebuie să îți dea de gândit

Text: Victoria Lupascu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet