Priveste-te in ochi – si iti spunem cum stai cu sanatatea

Vei descoperi o multime de lucruri surprinzatoare legate de starea ta de sanatate fizica si emotionala. Elle iti ofera o prima lectie de iridologie.

Priveste-te in ochi – si iti spunem cum stai cu sanatatea

Exista o metoda nedureroasa, noninvaziva, simpla si foarte rapida de diagnosticare si analiza a starii de sanatate a organismului, numita iridologie (stiinta care studiaza irisul). Teoria spune ca ochii (precum talpile in reflexologie) sunt harta fidela a corpului nostru. Orice boala sau disfunctie lasa o amprenta pe iris, exact in punctul ce corespunde organului sau partii corpului aflate in suferinta. Iridologia nu e o stiinta noua. Exista do­vezi ca ea ar fi fost folosita de Hipo­crate, iar in secolul 17, analiza ochiului a fost re­cunoscuta ca metoda de diagnostic foarte precisa, in toata Europa.

E adevarat, me­dicina actuala este destul de rezervata si oarecum sceptica in ceea ce priveste iridologia, dar, in ciuda acestui fapt, ea cucereste tot mai mult teren in Europa si Statele Unite. Iridologii nu pretind ca trateaza boala. Ei doar identifica zonele slabite ale organismului, trag semnale de alarma si propun remedii simple, cat mai naturale. In cazul in care descopera sau suspecteaza o boala serioasa, pacientul este trimis de urgenta la un medic alopat.

Cum functioneaza aceasta metoda? Iridologul „fotografiaza' ochii pacientului, le analizeaza culoarea, liniile, retelele si inelele de structura si, in functie de imaginile inregistrate, suge­reaza anumite modificari ale stilului de viata si de alimentatie sau diete complete, foarte precise.

Dupa sase luni pacientul revine pentru o noua analiza. In mod surprinzator (sau nu), majoritatea problemelor semnalate de iridologi sunt legate de stres, digestie proasta si un sistem limfatic lenes – trei elemente esentiale in functionarea organismului, influentate in mod direct de alimentatia si stilul de viata. Deci, atentie: daca apelezi la ajutorul unui iridolog, trebuie sa fii pregatita pentru o dubla schimbare: a stilului de viata si a propriei infatisari. „Cele mai frumoase culori ale irisului indica de cele mai multe ori un nivel ridicat de toxicitate in organism', spune Anthony Haynes, unul dintre cei mai renumiti si respectati iridologi din Marea Britanie si unul dintre putinii barbati care, in fata unei femei superbe, sunt mai putin captivati de formele-i irezistibile, cat de liniile, desenele si culorile din iris. „In ochii unei femei frumoase, nivelul de stres si problemele de digestie se pot citi cu multa usurinta!', ride el.

Cum functioneaza iridologia

Ochii reprezinta cel mai fidel raport al istori­ei noastre medi­cale. Medicamen­te­le, bolile, interventiile chirurgicale, traumele, fracturile, durerile, mo­di­ficarile starii de spirit, toate isi lasa amprenta in culoarea si structura irisului. Fiecare iris este divizat in sectiuni, exact ca orele pe un ceasornic. Fiecarei sectiuni ii corespunde o anumita parte a corpului (in sens orar pentru ochiul stang si antiorar pentru dreptul, incepand de sus: cap, fata, gura si gat, partea de sus a spatelui, partea de jos a spatelui, pelvis, abdomen inferior, abdomen su­perior, piept, plamani, urechi si gat). Irisul drept oglindeste partea dreapta a corpului, irisul stang partea stanga.

A doua divi­zi­une se face pe zone circulare, desenate in jurul pupilei, din interior spre exterior. Zonele circulare reflecta functionarea sistemelor organismului nostru si sunt impartite in trei sectiuni principale. Prima sectiune (de langa pupila) reflecta absorbtia nutrientilor si procesele digestive (la nivelul stomacului). Sectiunea mediana co­respunde pancreasului, intestinelor, inimii, glandelor adrenale si pituitare, sistemului nervos, sistemului limfatic si circulator din jurul abdomenului, muschilor, tendoanelor, liga­mentelor si oa­se­­lor. Sectiunea externa este legata de ficat, splina, rinichi, limfa, plamani, nas, gura, uretre, anus, organele genitale si piele.

Culoarea

Potrivit iridologiei, singurele culori autentice sunt albastru si caprui, sau un amestec al celor doua. Alte nuante sau reflexe – indiferent cat de atraga­toare ar fi – indica acumulari de to­xine. Ver­de­le nu este o culoare naturala, ci un amestec de albas­tru (mostenit genetic) si galben, care indica un dezechilibru functional. Cand intregul sistem digestiv functioneaza perfect, irisul este curat si limpede. Orice disfunctie il pateaza, in zona orga­nului afectat – de la alb, galben sau oranj, pana la maro sau ne­gru – in functie de gradul de evolutie a bolii sau dis­func­tiei. Cu cat coloratia este mai inchisa, cu atat boa­la este mai veche si pro­blemele sunt mai mari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet