OMS recomandă amânarea vizitelor la dentist în această perioadă

Dacă nu avem o urgență medicală, Organizația Mondială a Sănătății recomandă să amânăm consultațiile de rutină la dentist.

OMS recomandă amânarea vizitelor la dentist în această perioadă

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat un nou set de recomandări în care îndeamnă să evităm în această perioadă vizitele de rutină la dentist. Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule, care ar putea purta noul coronavirus, au declarat specialiștii de la OMS. Cu toate astea, nu există momentan, destule date care să susțină faptul că aerosolii pot transmite virusul.

Reprezentanții OMS recomandă să amânăm controalele de rutină, detartrajele sau alte proceduri non-urgente, pentru a minimiza riscul de a răspândi noul coronavirus. „Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților”, a declarat un expert OMS în sănătate dentară.

Organizația Mondială a Sănătății a mai spus și că „dentiștii lucrează foarte aproape de fețele pacienților pentru perioade îndelungate. Procedurile presupun comunicarea față în față și expunerea frecventă la salivă, sânge și alte fluide, precum și manevrarea unor instrumente ascuțite. În consecință, există un risc foarte ridicat să te infectezi cu SARS-CoV2 sau să-l dai mai departe pacienților”.

În ultimele 24 de ore, România a trecut pragul de 1.400 de cazuri noi de coronavirus pe zi, un nou record al infecțiilor. Au fost prelucrate 22.607 de teste. De asemenea, în ultima zi au murit 43 de români din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt 485 de pacienți. Până astăzi, în țara noastră au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

O analiză a evoluției epidemiei Covid-19 în România, dată publicității de Institutul Național de Sănătate Publică, mai spune și că dacă tendința actuală se menține, secțiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăși 70 în luna septembrie.

Citește și:
Prognoză ALARMANTĂ privind evoluția epidemiei de coronavirus în România: Peste 2.800 de cazuri noi pe zi în luna septembrie

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video