O studentă confecționează măști speciale pentru persoanele cu deficiențe de auz

O tânără din Kentucky confecționeză măști speciale pentru persoanele cu deficiențe de auz, pentru ca acestea să poată continua să citească de pe buzelor oamenilor.

O studentă confecționează măști speciale pentru persoanele cu deficiențe de auz

Una dintre măsurile de protecție împotriva coronavirusului pe care autoritățile ni le recomandă este purtarea unei măști. Deși la o primă vedere poate părea o regulă ușor de respectat de către toată lumea, uităm de o categorie de oameni pentru care acest lucru este imposibil de făcut. Pentru persoanele cu deficiențe de auz, purtarea unei măști clasice de protecție înseamnă limitarea capacității de a comunica, dat fiind faptul că o bună parte folosesc cititul pe buze pentru a-i înțelege pe cei din jur.

Astfel că, Ashley Lawrence, o studentă de 21 de ani din Kentucky a venit cu o soluție pentru aceștia. Tânăra, împreună cu mama sa, au confecționat o mască specială pentru persoanele cu deficiențe de auz. Materialul clasic din care este confecționată masca a fost înlocuit în jurul gurii cu un plastic transparent, lăsând astfel la vedere buzele.

„Am simțit că o mare parte a populației este uitată. Toți ne confruntăm cu o stare de panică și uităm să ne gândim la ceilalți. Așa că, am simțit că e important, chiar și într-un moment ca ăsta, ca oamenii să poată comunica în continuare', spune Ashley.

Personale cu deficiențe de auz s-au arătat extrem de încântate de măștile pe care Ashley le confecționează, mulți dintre ei spunând că măștile clasice îi împiedicau să comunice cu ceilalți oameni. Toți colegii mei de la muncă poartă măști. Când vorbesc cu mine, mă uit confuz la ei pentru că nu înțeleg ce spun', scria o persoană într-o postare pe Twitter.

Deși toți încercăm în această perioadă să evităm atingerea feței, pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire, această măsură de protecție poate fi cu greu respectată. Mulți dintre ei practică limbajul semnelor, iar acesta implică atingerea feței în mod constant. De aceea, purtarea unei măști este o măsură necesară pentru ei. Acum însă, se pot bucura de una creată special pentru nevoile lor.

Ashely a primit foarte multe comenzi până acum, și momentan le oferă gratuit tuturor persoanelor care au nevoie.

Citește și:
Un club din Brașov a devenit adăpost pentru oamenii fără locuințe. De ce au făcut proprietarii asta?

Foto: via GoFundMe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet