Nutriționiștii recomandă această dietă, considerată cea mai bună pentru sănătatea organismului

Experții în nutriție au reușit să aibă aceeași părere în privința celei mai bune diete pentru sănătatea organismului - dieta DASH.

Nutriționiștii recomandă această dietă, considerată cea mai bună pentru sănătatea organismului

Cei de la US News & World Report au ajuns la concluzia că dieta DASH este cea mai sănătoasă pentru organism, pentru cel de-al șaptelea an consecutiv. Publicația strânge în fiecare an expertizele nutriționiștilor și ale experților în obezitate și probleme ale diabetului și ale inimii, pentru a lua o decizie care să desemneze cea mai bună dietă.

Termenul DASH provine de la alegeri dietetice pentru a opri hipertensiunea, cunoscut și sub denumirea de presiune crescută a sângelui. Așa cum subliniază și Business Insider, este un plan de dietă pentru toată lumea, chiar și pentru persoanele cu niveluri ridicate de presiune a sângelui. Clasamentul realizat a urmărit ca dietele să îndeplinească anumiți factori, precum cât de ușor de respectat este dieta, cât de eficiente sunt efectele sale pe termen scurt și lung în ceea ce privește pierderea în greutate, cât este de sigură dieta și cum previne diabetul și problemele inimii.

Cum funcționează

La nivel general, dieta DASH se referă la limitarea consumului de sodiu, ceea ce înseamnă că vei renunța complet la alimentele congelate. Dacă alegi să urmezi dieta, va trebui să incluzi în alimentație produse proaspete, cereale, lactate fără grăsimi și proteine, precum pește sau carne de pasăre. Potrivit Institutului Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui, așa arată planul unei zile de dietă DASH, ce presupune consumul a 2000 de calorii:

  • Cereale – șase – opt gustări pe zi
  • Legume – patru – cinci gustări pe zi
  • Fructe – patru – cinci gustări pe zi
  • Produse lactate fără grăsimi – două – trei gustări pe zi
  • Carne slabă, pasăre și pește – cel mult șase gustări pe zi
  • Nuci, semințe și leguminoase – trei – cinci gustări pe săptămână
  • Grăsimi și uleiuri – două – trei gustări pe zi
  • Dulciuri și produse îndulcite – cel mult cinci pe zi
  • Maximum de sodiu consumat – 2300 miligrame pe zi

Având în vedere restricțiile impuse, dieta DASH poate fi dificil de adoptat. Ai nevoie de multă determinare pentru a renunța la alimentele și gustările care îți plac. Carnea roșie, zahărul și sarea sunt părți importante din alimentația majorității persoanelor, iar dacă ai fost obișnuită să consumi aceste produse mult timp, schimbările vor necesita această ambiție.

Citește și:
10 cele mai bune sfaturi pentru pierdere în greutate, direct de la nutriționiști

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet