Noul coronavirus se răspândește de pe suprafețele contaminate sau de la animale? Precizările CDC

Conform Centers for Disease Control and Prevention, principala modalitate de transmitere a noului coronavirus este de la o persoană la alta.

Noul coronavirus se răspândește de pe suprafețele contaminate sau de la animale? Precizările CDC

Centers for Disease Control and Prevention a actualizat datele oficiale apărute pe site-ul agenției de sănătate cu privire la modalitatea de transmitere a noului coronavirus. Dacă în urmă cu puțin timp, CDC avertizase că infectarea cu noul coronavirus este „posibilă” prin atingerea suprafețelor sau a obiectelor contaminate, acum reprezentanții susțin că noul coronavirus „nu se răspândește cu ușurință” de pe suprafețele contaminate.

CDC afirmă că virusul se transmite ușor de la om la om și că aceasta este principala metodă de transmitere. De asemenea, mai subliniază și faptul că atingerea suprafețelor sau a animalelor contaminate nu reprezintă un risc crescut de infectare.

Virologul Vincent Munster precizează că e mai probabil să contractezi virusul de la o persoană infectată decât dacă atingi un ziar sau un colet. Experimentele pe care Munster le-a făcut au arătat că virusul poate rămâne pe carton până la 24 de ore, iar pe suprafețe din plastic și metal până la trei zile. Însă, virusul se degradează de obicei în câteva ore atunci când nu este contractat de un organism.

Însă, specialiștii insistă asupra respectării în continuare a măsurilor de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus. Astfel că, igienizarea mâinilor trebuie să rămână o practică uzuală și în această perioadă, de relaxare.

Angela L. Rasmussen, virolog la Columbia University Mailman School of Public Health spune că dacă oamenii continuă să își dezinfecteze cumpărăturile sau alte produse ambalate în plastic nu greșesc cu nimic. Important este să nu folosească dezinfectant pe produsele alimentare neambalate.

Conform CDC, „Covid-19 este o boală nouă și încă învățăm despre modul în care se răspândește. Covid-19 poate fi răspândit în alte moduri, dar se crede că nu acestea sunt principalele căi de propagare a virusului”. Noul coronavirus se răspândește în principal de la o persoană la alta, spun reprezentanții agenției de sănătate.

Citește și:
Un studiu arată că pacienții cu coronavirus încetează să mai fie contagioși după 11 zile, chiar dacă testele arată că sunt pozitivi

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet