Noi măsuri pentru cei care aleg să își petreacă vacanța în Grecia

De la 1 iulie, autoritățile elene vor introduce un nou protocol pentru turiștii care aleg să își petreacă vacanța în Grecia.

Noi măsuri pentru cei care aleg să își petreacă vacanța în Grecia

Începând cu 15 iunie, Grecia și-a deschis porțile și a implementat mai multe măsuri de relaxare menite să atragă turiștii. Însă, acum, autoritățile elene au anunțat că vor introduce un nou protocol pentru persoanele care aleg să își petreacă vacanța în Grecia. Începând cu 1 iulie, turiștii vor fi obligați să completeze online formularul Passenger Locator Form. Li se va genera un cod QR și vor trebui să îl prezinte, fie printat, fie pe smartphone, la intrarea în țară. Conform agenției de turism Giliola Travel, formularul PLF trebuie completat cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în Grecia.

În plus, tot începând cu 1 iulie 2020, la intrarea în țară vor fi făcute și screening-uri, pentru a depista dacă printre turiști se află persoane infectate cu noul coronavirus.

În cazul în care testul va fi pozitiv, aceștia vor intra în carantină timp de 14 zile, în hoteluri special amenajate în acest scop de pe teritoriul Greciei. De asemenea, fiecare unitate de cazare va fi obligată să aibă un medic, care să consulte turiștii a căror stare de sănătate nu este bună, iar dacă situația o impune, să îi redirecționeze către un spital.

Începând cu luna iulie, Grecia va redeschide și traficul pentru persoane și mărfuri, dar și 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi, anunță site-ul libertatea.ro

Harry Theocharis, ministrul turismului elena declarat recent că o vacanță de vară e necesară, după pandemia de coronavirus, și că Grecia este pregătită să ofere această vacanță „fără a pune cetățenii și oaspeții în pericol”. De asemenea, acesta le-a solicitat liderilor UE să nu le mai spună oamenilor să rămână acasă. „La nivel european, această tactică nu are sens. Europa ar trebui să se considere o entitate”, a afirmat ministrul.

„Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment”, a concluzionat Theocharis, într-un interviu pentru Politico, citat de Digi24.

Citește și:
DOCUMENT OFICIAL: Măsurile de relaxare și restricțiile care vor intra în vigoare de la 1 iulie

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet