Noi măsuri oficiale pentru protecția românilor în timpul epidemiei de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri economice în sprijinul românilor. Se amână ratele la bănci cu până la 9 luni.

Noi măsuri oficiale pentru protecția românilor în timpul epidemiei de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a susținut cu puțin timp în urmă o informare de presă în cadrul căreia a dat detalii despre cele mai recente măsuri economice pe care le va lua Guvernul.

„Am putut să constat că la nivelul Guvernului există proiecte foarte bune, foartă multă implicare și dorința de a rezolva problemele astfel încât și românii, și firmele să treacă cât se poate de bine prin această criză. E nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme imense, fiecare în felul lui, și firmele au probleme foarte mari. Criza se va termina la un moment dat și ne dorim cu toții ca România să fie în situația să repornim imediat economia și să revenim la o viață normală.”, a declarat președintele Iohannis.

Acesta a adus în discuție două chestiuni, ambele convenite deja cu prim-ministrul Orban și cu miniștrii.

Prima ține de o rectificare bugetară extraordinară, care se face în stare de urgență, pe două paliere. „Ee nevoie de o rectificare pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate, sănătatea e prima prioritate”, a spus președintele. Asta în condițiile în care bugetul României de anul acesta a inclus tăieri de bani de la sănătate.

Cea de-a doua problemă adresată de președinte a fost cea a românilor care „din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, că se închide firma sau intră în șomaj tehnic. Guvernul e pregătit ca de mâine să dea o ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, pe de altă parte, pentru firmele din România.”, a mai spus Iohannis.

„La cererea celor care au datorii la bănci, plata se poata amâna cu până la 9 luni. Suntem convinși că economia își va reveni până atunci, oamenii își vor reveni și lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate.”, a specificat președintele.

Aceste măsuri, a spus Iohannis, „se vor constitui în facilități reale pentru oamenii simpli și firmele din economia românească.”

Citește și:
Ce înseamnă autoizolarea și distanțarea socială? Un ghid complet al regulilor pe care trebuie să le respecți

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet