Noi măsuri de restricție pe plajele din România, dar și în apă

Pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, autoritățile din România au luat în considerare introducerea unor noi restricții.

Noi măsuri de restricție pe plajele din România, dar și în apă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat marți mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, măsuri care urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

Printre măsurile prevăzute în Hotărârea numărul 37 și adoptate în ședința CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, însă măsura se aplică în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și sunt exceptate persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, se închid terasele la ora 23:00, la fel și sălile de jocuri de noroc.

Există însă și unele restricții care fac referire la distanțarea de pe plajă, litoralul românesc fiind una dintre cele mai aglomerate destinații de vacanță și fiind cunoscut faptul că regulile de distanțare sunt foarte ușor ignorate de cei prezenți în stațiunile de la malul Mării Negre.

Articolul 4 al Hotărârii numărul 37 a CNSU prevede că se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane / șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că responsabili de aplicarea acestor măsuri vor fi autoritățile locale și administratorii plajelor, dar și că vor fi făcute și controale și vor fi aplicate amenzi celor care nu respectă regulile.

„Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a mai adăugat Nelu Tătaru într-o intervenție la Digi24.

Măsurile vor fi discutate miercuri în cadrul Ședinței de Guvern și, dacă vor fi adoptate, ar urma să intre în vigoare de la 1 august.

Citește și:
Un studiu arată care sunt cele trei lucruri simple pe care le putem face pentru a împiedica noi focare de Covid-19

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video