Mesajul Ministerului Afacerilor Externe pentru românii care vor să călătorească în străinătate

În contexul pandemiei de coronavirus și a numărului mare de noi persoane diagnosticate zilnic cu COVID-19, autoritățile au mai multe recomandări pentru persoanele care vor să călătorească în alte țări.

Mesajul Ministerului Afacerilor Externe pentru românii care vor să călătorească în străinătate

Pandemia de coronavirus nu pare să încetinească deloc în întreaga lume. Bilanțul cazurilor de infectare, la nivel mondial, a depășit 22 de milioane, iar peste 780.000 de oameni au murit din cauza COVID-19.

În România au fost confirmate, până miercuri, 73.617 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 3.106 de persoane infectate cu coronavirus, iar numărul zilnic de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus depășește constant 1.400.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să efectueze numai călătoriile în străinătate care sunt considerate esențiale. Printr-un comunicat de presă, autoritățile de la Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale”, arată MAE, într-un comunicat remis presei miercuri.

În comunicat se reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și cea a constituirii și actualizării periodice a listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România.

„Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state / zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor / zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către / dinspre statele / zonele respective pot fi anulate”, se mai arată în comunicat.

MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic, precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru Europa și Atenționări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, se mai recomandă românilor aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune. „Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistență consulară cetățenilor români, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autoritățile române, cât și de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19″, se arată în comunicatul MAE.

Citește și:
Categoriile de persoane care vor fi testate prioritar pentru coronavirus, conform INSP

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din video