Mesajul doctorului Cristian Oancea pentru cei care nu cred în noul coronavirus: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, declară că pacienții cred în teoria conspirației, și că refuză să le fie administrat tratamentul necesar infecției cu coronavirus.

Mesajul doctorului Cristian Oancea pentru cei care nu cred în noul coronavirus: "Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări"

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut exponențial în ultima perioadă. Medicii și autoritățile trag un semnal de alarmă și cer populației să respecte în continuare măsurile de prevenție, pentru a putea ține în frâu pandemia.

Potrivit site-ului Opinia Timișoarei, managerul spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeș din Timişoara, Cristian Oancea, declară că în jur de 70% din pacienți nu cred in existența noului coronavirus. De asemenea, acesta mai spune și că medicii nu mai au cu cine să lupte, simțindu-se dezarmați și că „munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei”.

În acest moment, spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara este ocupat aproape în totalitate. De asemenea, și la Spitalul CFR, unitate suport, a crescut considerabil numărul de pacienți, aici fiind internați cei cu forme ușoare de Covid-19.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, declară că pacienții cred în teoria conspirației și că refuză să le fie administrat tratamentul necesar.

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”.

În acest context, Cristian Oancea, îi acuză pe oameni de iresponsabilitate și ignoranță, și le transmite un mesaj dur:

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură', a concluzionat medicul Cristian Oancea pentru site-ul Opinia Timișoarei.

Citește și:
„Vom ajunge în situația Italiei'. Avertismentul medicului Virgil Musta

Foto: Pagina de Facebook a Dr. Cristian Oancea

Vezi şi de ce se aprinde candela în casă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet