Medicina alternativa

Medicina alternativa cistiga pe zi ce trece tot mai multi adepti. Nu, nu e o stire de senzatie. Senzationale sint doar rezultatele acestor practici. Care sint cele mai eficiente si cele mai trendy metode de tratament? ELLE a gasit raspunsul… la Hollywood.

Medicina alternativa

Medicina tibetana – preferata de Brad Pitt

Despre medicina tibetana se spune ca este „ortodoxia Orientului”, deoarece „concep­tul ei de baza te invata cum sa-ti construiesti sufletul”, explica Christopher Hansard, fondator al The Eden Medi­cal Center, Londra. „Arhitec­tu­ra pe care e structurat intregul sistem tine de suflet”, incheie el. Chiar daca filozofia ca­re sta la baza acestei stiinte este destul de ob­scura, realitatea consultatiei este foarte explicita. Limbajul e occidental, iar practicienii sint experimentati (de obicei, selectarea lor se face du­pa acelasi tipar dupa care e ales Dalai La­ma: de la o virsta foarte frageda, sapte-opt ani, de catre un initiat, maestru in medici­na) si pregatiti pentru orice, de la reasezarea oa­selor, acupunctura si asistenta la nastere, pi­na la tratarea celor mai complicate forme de cancer.

Fiecare observatie tine de le­gatura corp-spirit. „Boala este o disfunctie in felul in care corpul tau reac­tio­nea­za intr-o anume situa­tie”, explica Dr. Hansard. Medicina tibetana e mai veche decit me­dicina chineza si cea japone­za, avind multe influente din medicina Orientului Mijlociu, India, Grecia, China si Asia Centrala. Are aceeasi filozofie ca si surorile sale (medici­na chineza si cea japoneza) de a trata intregul organism, nu doar un simptom izolat, cu deosebirea ca, in timp ce chinezii lucreaza cu meridiane energetice, tibetanii folosesc canale de energie sau amprente ale sistemul nervos.

Medicina naturista – preferata de Gwyneth Paltrow

Aproape oricine cunoaste acest tip de me­dicina. Putini stiu, insa, ca noile metode nu se mai limiteaza doar la a prescrie ierburi si regimuri fara carne, ci implica tehnici de diagnosticare imprumutate din medicina tra­ditionala chineza, masuratori cu infrarosii si teste de singe facute cu mijloace ultramo­derne.

Iar ultimul boom in materie este tratamentul cu magnetoterapie. Pacientul se intinde pe un pat incarcat de magneti si cristale, care reechilibreaza energia organismului si restabileste ordinea la nivel molecular. E o metoda cu aplicatii in problemele de dezechilibru imunitar, dereglari hormonale, imbunatatirea capacitatii mentale sau in me­dicina preventiva.

Remedii florale – preferate de Cameron Diaz

Sustinatorii acestei metode cred ca esentele de flori, arbusti sau copaci luate sub forma de picaturi pot restabili armonia intre trup si spi­rit, ceea ce genereaza vindecarea. O forma a acestei practici este intilnita la aborigeni, care de mii de ani se trateaza sorbind picaturile din frunze si petale.

Cum se desfasoara un tratament modern? Pacientul tine in mina un cristal si atinge rind pe rind fiecare sticluta cu esenta. In functie de modificarile indicate de cristal (pe care doar ochiul antrenat al specialistului le poate percepe) se stabileste tratamentul. Scopul urmarit e sa se stabileasca un nivel de echilibru la toate nivelele: fizic, mental, emotional si spiritual. Prescriptiile sint pline de poezie: de exemplu, „orhideea este indicata pentru a-ti asculta inima si a-ti gasi calea cea adevarata”. Doza de tratament, care se ia cu sfintenie dimineata si seara, se stabileste in mai multe sedinte. Rezultatele apar imediat, mai ales in boli cronice, insomnie si afectiuni psihosomatice.

Cum se obtin rezultatele cele mai spectaculoase:

B.E.S.T. se recomanda pentru tratarea problemelor emotionale si fizice, de la dureri de spate, traume survenite in urma unui accident, migrene, pina la cancer.

Masajul Trager se recomanda pentru tratarea problemelor musculare si articulare cronice, dar si in boli mai grave, precum distrofia musculara, scolioza si scleroza multipla. Rezolva instantaneu orice problema survenita in urma unui exces sau accident sportiv.

Kinetoterapia asociata cu cromopunctura si homeopatia se recomanda pentru tratarea unui numar foarte mare de afectiuni cronice – inclusiv alergii, probleme ale pielii, astm, diferite forme de dependenta, probleme digestive, insomnie, fobii, hiperactivitate, incapacitate de concentrare, amnezie, depresii, stres si probleme hormonale.

Medicina tibetana se recomanda pentru tratarea oricarei probleme de sanatate, inclusiv cancer. Este un sistem foarte complex care include mai multe practici, de la acupunctura la asistenta la nasteri. Procesul de vindecare se bazeaza pe teoria conform careia mintea, trupul si spiritul trebuie tratate ca un intreg, nicidecum separat.

Medicina naturista se recomanda pentru tratarea unui numar foarte mare de afectiuni: astm, artrita, depresii, oboseala cronica, hipertensiune arteriala, probleme de piele, dezechilibru hormonal, sindrom premenstrual, menopauza. E o metoda foarte eficienta de prevenire a bolilor, prin intarirea sistemului imunitar, reechilibrarea nivelului energetic al organismului, cresterea capacitatii mentale si ajuta la pastrarea unui nivel optim de sanatate.

Remediile florale se recomanda pentru tratarea bolilor psihosomatice (anxietate, depresii, atac de panica) si calmarea, echilibrarea si armonizarea problemelor emotionale.

Arhiva Revistei ELLE

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet