Marirea de sani cu tesuturi propii – o alternativa la implantele siliconice?

De la prima operatie de marire de sani de la sfarsitul secolului XIX, realizata cu grasime recoltata dintr-un lipom al pacientei, si pana la aparitia, in anii '60, a primelor implanturi mamare, umplute cu gel siliconic, interventiile de retusare a sanilor insuficient dezvoltati au consacrat mondial chirurgia estetica.

Marirea de sani cu tesuturi propii – o alternativa la implantele siliconice?

Istoria augmentarii mamare cu implanturi – fie ele siliconice, cu solutie salina sau hydrogel – e presarata cu succese incontestabile, dar si controverse, cea mai recent izbucnita, a implanturilor, la inceputul anului 2012. Cu toate acestea lumea medicala si publicul larg nu isi pierd increderea in aceasta tehnica.

Totusi, chirurgii esteticieni sunt fericiti sa anunte, ca o noutate in domeniu, alternativa maririi de sani cu tesut adipos propriu cu un stadiu premergator asigurat de SISTEMUL BRAVA. „In prezent, dupa o lunga asteptare, pacientele care doresc o augmentare mamara, dar ezita sa foloseasca implantele din silicon, au acum la dispozitie SISTEMUL BRAVA, o tehnica medicala cu rezultate testate, durabile”, ne-a povestit Dr. Dana Jianu (www.proestetica.ro), chirurg estetician specializat la Miami Breast Center (Florida, USA), centrul unde a fost inventata si brevetata metoda de catre chirurgul american Dr. Roger Khouri.

Metoda presupune aplicarea unui dispozitiv asemanator unui sutien, cu doua cupe ce se fixeaza etans la pieptul pacientei, si care sunt cuplate la o micro-pompa de vid ce creeaza local o presiune negativa, redusa, controlata de un micro-procesor. Purtat timp de cateva saptamani, datorita usoarei presiuni exercitate permanent, tesuturile se expandeaza permitand transplantarea cu success a tesutului adipos propriu, rezultand astfel o augmentare cu 1-2 cupe in 1-2 sedinte chirurgicale (pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.brava.com.ro).

Mentionam ca avantaje incontestabile: lipsa oricaror incizii, obtinerea unei noi siluete prin extractia de tesut adipos excedentar si lipsa materialelor straine implantate. Metoda este recomandata atat pentru pacientele care doresc o reconstructie mamara dupa mastectomie, cat si pentru cele care doresc o marire estetica a sanilor. Ca investigatie necesara, in plus fata de cele uzuale, este necesara o analiza IRM (imagine prin rezonanta magnetica).

Material realizat de Prof. Asociat Dr. Dana Jianu, Medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Stiinte Medicale de la Centrul Medical ProEstetica, Secretar National ISAPS si Secretar National ISAPS.

Centrul Medical ProEstetica
www.proestetica.ro
Str. Tudor Stefan nr. 38-40, sector 1, Bucuresti,
Tel.: 021-2305200, 021-2317795, 0722525965,

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din health & diet