Mâine va începe a doua etapă a testării bucureștenilor pentru Covid-19. Câte persoane s-au înscris până acum

După ce câteva mii de bucureșteni s-au înscris în programul de testare pentru Covid-19, Gabriela Firea anunță că se trece la a doua etapă a acestuia.

Mâine va începe a doua etapă a testării bucureștenilor pentru Covid-19. Câte persoane s-au înscris până acum

Vinerea trecută, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că 11.000 de bucureșteni se pot înscrie gratuit pentru a fi testați pentru Covid-19. Înscrierea are loc pe o platformă online, iar participanții primesc un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând a fi contactați pentru programare. Gabriela Firea a susținut duminică o conferință de presă în care a anunțat că în două zile s-au înscris în acest program 7.768 de persoane. Urmează ca testele să se realizeze la Arena Națională.

„Vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene. (…) La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a precizat că testele sunt cele de tip standard și nu cele rapide, care nu sunt la fel de sigure. Pentru că testarea se va face în mod gratuit, Primăria Capitalei va deconta pentru fiecare persoană suma de 200 de lei către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului „Testăm pentru București.”

„Eu consider că trebuie să procedăm aşa cum s-a întâmplat în întreaga Europă şi să testăm masiv persoanele fără simptome, dar care ar putea să aibă teste pozitive şi să reprezinte vectori de transmitere a coronavirusului de tip nou în comunitate fără să dorească, pot să-şi îmbolnăvească familia, prietenii, colegii de serviciu”, a mai declarat Gabriela Firea.

Citește și:
Anunț oficial: 30.000 de români vor fi testați pentru a determina gradul de imunizare a populației

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din health & diet