Ludovic Orban: deschiderea restaurantelor se apropie. Ce ar trebui să facă patronii?

Deschiderea restaurantelor este una dintre măsurile pe care autoritățile s-au ferit să le aprobe până acum. La presiunea reprezentanților HoReCa, Orban anunță când am putea să cinăm iar în oraș.

Ludovic Orban: deschiderea restaurantelor se apropie. Ce ar trebui să facă patronii?

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre deschiderea restaurantelor și despre înțelegerea la care ar trebui să ajungă autoritățile împreună cu reprezentanții HoReCa, pentru ca acest lucru să se întâmple în siguranță.

Orban a fost întrebat la B1 TV despre acest subiect, și a anunțat că autoritățile au disponibilitate să discute despre deschiderea restaurantelor. Însă acest lucru s-ar întâmpla doar în măsura în care s-ar ajunge la o înțelegere asupra unui set de reguli care să fie urmate de reprezentanții HoReCa.

„În măsura în care se ajunge la o înțelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, noi avem disponibilitatea să deschidem restaurantele”, a declarat Ludovic Orban.

Însă acesta a precizat și că autoritățile nu pot controla totul și că decizia privind deschiderea restaurantelor ține și de patronii de localuri, care trebuie să își asume măsuri de siguranță astfel încât să poată garanta că regulile sunt respectate și că virusul nu se răspândește în acest fel.

„Patronii de terase trebuie să facă o informare a clienţilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel încât clientul să ştie foarte clar în momentul în care vine aceste lucruri simple. (…) Autorităţile statului nu pot să fie prezente în fiecare terasă, în fiecare restaurant, în fiecare magazin, în fiecare mijloc de transport în comun. Există o prezenţă, se fac controale, se dau sancţiuni, se dau amenzi, s-au şi suspendat autorizaţii pentru anumite firme care nu au respectat regulile. Trebuie transportatorul, de exemplu, să aibă grijă, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicaţi să fie alături de noi în respectarea regulilor. Nouă ne este foarte greu să controlăm tot şi nici nu e bine să controlezi tot într-o societate. Hai să fim cinstiţi, dacă îşi asumă cineva, înseamnă că vrea să controleze orice se întâmplă, în orice activitate, înseamnă că ne întoarcem cu 30 de ani în timp”, a mai spus acesta.

Deschiderea restaurantelor a fost anunțată, pe surse, și de Mediafax, care spune că reprezentanți ai industriei au declarat că acestea s-ar putea redeschide începând chiar de săptămâna viitoare.

În plus, a fost înființată și o comisie care va stabili un set de reguli pentru ca deschiderea restaurantele să fie realizată în siguranță. Iar Orban se întâlnește cu reprezentanții instituțiilor competente pentru a stabili o strategie de redeschidere sigură.

Citește și:
6 motive pentru care oamenii nu poartă mască (și cum să îi convingi să o facă)

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet