7 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre vise!

Visele sunt stari prin care trece fiecare persoana, in fiecare noapte. Insa, exista in continuare lucruri surprinzatoare si prea putin cunoscute legate de provenienta si semnificatia viselor.

7 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre vise!

1. Visele te pot ajuta sa inveti!

Desi am tinde sa credem ca, odata ce inchidem lumina, cartea si televizorul, corpul nostru inceteaza orice activitate, creierul inca mai continua sa proceseze toate intamplarile din ziua ce se incheie. Un studiu efectuat in cadrul Scolii Medicale de la Harvard a demonstrat ca, in timpul viselor, creierul ne ajuta sa invatam si sa gasim solutii pentru unele probleme sau dileme ce ne framanta.

In timp ce noi ne odihnim si ne reface fortele, creierul este ocupat cu extragerea esentialului din informatiile si intamplarile cu care ne-am confruntat peste zi si includerea acestuia in lucrurile pe care deja le cunoastem. Acesta este motivul pentru care visele sunt un amestec dintre amintiri mai vechi si experiente cu totul noi.

Atunci cand visam despre ceva ce am incercat sa deprindem recent, inseamna ca informatia a fost procesata si stocata in memorie. Pentru a ne ajuta creierul sa proceseze cat mai bine informatia noua, ar trebui sa evitam orice tip de elemente deranjante, precum lumina sau zgomotul in dormitor.

2. Cel mai comun vis? Partenerul te insala!

Daca ti s-a intamplat si tie sa te trezesti in miezul noptii speriata, pentru ca partenerul te insala, realizand ca a fost doar un vis, nu iti face griji, nu esti singura! Visul in care iubitul sau sotul te insala este cel mai comun produs al imaginatiei si creierului nostru, atunci cand dormim.

Aceasta informatie a fost dezvaluita in urma unei cercetari efectuate pe un esantion de 5000 de persoane, unele dintre acestea afirmand ca visul despre inselat revine in repetate randuri. Specialistii afirma ca, in majoritatea cazurilor, acest vis nu este bazat pe realitate, ci pe frica de a fi raniti sau parasiti.

3. O singura noapte, mai multe vise!

Cele mai multe dintre noi isi imagineaza ca au parte doar de un singur vis pe durata intregii nopti, insa lucrurile nu stau chiar asa. Expertii in domeniu au demonstrat ca fiecare nou vis incepe o data la fiecare 90 de minute, fiind mai lung decat precedentul. Astfel, primul vis al noptii ar putea dura cinci minute in timp ce visul dinaintea desteptarii ar putea sa tina pana la o ora.

4. Visele recurente iti pot deschide ochii!

Daca ti s-a intamplat sa visezi acelasi lucru iar si iar, ar fi bine sa atragi atentie semnificatiei acestuia. Unii specialisti considera ca fiecare vis incearca sa ne zica in mod subtil ceva ce ne-ar fi de folos in viata de zi cu zi, insa majoritatea dintre acestea se uita atunci cand ne trezim.

In cazul viselor care revin si care sunt de cele mai multe ori cosmaruri, mesajul transmis este foarte important si ar trebui sa incercam sa le descifram. Aceste vise sunt cauzate de cele mai multe ori de unele probleme, faze tranzitionale sau unele situatii de viata, de aceea ar fi indicat sa le analizam in detaliu pentru a trece peste unele obstacole si incercari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet