La un moment dat, toată lumea va fi infectată cu coronavirus, spun specialiștii din SUA

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește de la o zi la alta, iar reprezentanții sistemului medical din SUA afirmă că, la un moment dat, toți vom fi contaminați.

La un moment dat, toată lumea va fi infectată cu coronavirus, spun specialiștii din SUA

O reprezentantă din domeniul medical din California declara la începutul săptămânii că departamentul său se va confrunta mult timp de acum încolo cu noul coronavirus, și că, „la un moment dat, probabil toată lumea va fi infectată”.

Medicul Sarah Cody, directorul departamentului de sănătate din Santa Clara, declara că „ordinul dat de restricționare a deplasărilor va putea încetini răspândirea virusului și le va permite oficialilor din sănătate să îi repartizeze corespunzător pe cei care sunt gravi bolnavi”.

Aceasta continuă, spunând că „trebuie să îmi aduc aminte constant că facem față unui maraton și că este esențial să avem grijă de noi și să ne păstrăm o stare bună de spirit”.

Afirmațiile sale vin pe fondul situației grave cu care Statele Unite ale Americii se confruntă în acest moment. Potrivit ultimelor informații, COVID-19 a dus la peste 10.000 de decese în SUA și la peste 300.000 de persoane infectate. Orașul New York este cel mai afectat din toată țara, devenind epicentrul pandemiei. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a făcut un apel către cadrele medicale din întreaga țară, rugându-le să îi ajute în aceste momente critice. Acesta spunea într-un clip postat pe contul său de Twitter că „avem nevoie de 45.000 de cadre medicale care să se alăture luptei în lunile aprilie şi mai”.

De asemenea, oficialii din sistemul de sănătate din Los Angeles au transmis populației că se vor confrunta cu o săptămână grea și îi roagă să rămână în case, mai ales dacă au suficiente provizii alimentare. Directorul departamentului de sănătate din LA sublinia că „nu putem subestima puterea coronavirusului. Este un virus care nu cunoaște bariere, infectează oamenii de toate vârstele și poate provoca complicații grave sau chiar deces, mai ales în rândul oamenilor bătrâni sau al celor care suferă de alte boli”.

Așadar, distanțarea socială și autoizolarea, rămân în continuare cele mai bune metode de prevenție, dar și singurele arme pe care le avem în acest moment pentru a limita numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Citește și:
De ce nu este hidroxiclorochina, medicamentul promovat de Trump, un leac miraculos pentru coronavirus?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video