Încă o țară interzice accesul turiștilor români pe teritoriul ei, de la 1 august

Numărul record de noi infectări cu coronavirus în România este îngrijorător nu numai pentru autoritățile din România, cât și pentru cele din alte țări.

Încă o țară interzice accesul turiștilor români pe teritoriul ei, de la 1 august

Deși mulți dintre noi abia așteptam reluarea zborurilor și deschiderea granițelor către mai multe destinații europene de vacanță, iată că numărul din ce în ce mai mare de noi infectări cu coronavirus în România determină autoritățile din mai multe țări europene să interzică sau să limiteze accesul românilor pe teritoriul lor.

Danemarca a anunțat lista statelor ai căror turiști nu vor mai fi primiți pe teritoriul statului, printre acestea fiind și România. Românii vor putea călători dacă au „motive intemeiate” (dacă au contracte de muncă, sunt studenți, au o întâlnire de afaceri, prestează servicii în și din Danemarca, au un interviu pentru un loc de muncă), nu au simptome de boală, nu și ca turiști. Restricțiile pentru turiști intră în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00.

Pentru cetățenii români, noile condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19 sunt:

1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei „motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), ÎNSĂ NU VOR MAI FI ACCEPTATE CĂLĂTORIILE ÎN SCOP TURISTIC / în baza rezervării a 6 nopți de cazare.

2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă FĂRĂ prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.

3. Persoanelor care sosesc din România li se va RECOMANDA FERM O PERIOADĂ DE CARANTINĂ TIMP DE 14 ZILE la întoarcerea în Danemarca.

4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei „motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor „închise”, gradul de risc a fost ridicat la „portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).

În aceste condiții, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine cu câteva recomndări: „Călătoriile sunt deja în cărți pentru multe destinații. Comisia Europeană monitorizează și ajută statele membre să ia decizii referitoare la măsurile necesare pentru a permite călătoriile. Mulți oameni cred că se gândesc sau deja au rezervat vacanțe. Trebuie să vă informați foarte bine înainte să luați o decizie unde să călătoriți vara aceasta. Realitatea este că nu putem prezice situația epidemiologică din fiecare stat membru. De exemplu, în Belgia, se emit recomandări în fiecare saptămână. Pentru săptămâna aceasta știm care e situația. Până săptămâna viitoare se poate schimba”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Astfel, pentru o bună informare, sfatul comisarului Adina Vălean este să consultați site-ul RE-open EU, care are și variantă în limba română. Aici găsiți informații despre situația dintr-o posibilă destinație pe care o alegeți, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

De asemenea, puteți consulta aici lista pusă la dispoziție de MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și:
Avertismentul lui Raed Arafat: Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet