În ce condiții poți beneficia de concediu medical pentru Covid-19

Secretarul de stat, Horaţiu Moldovan, a explicat în ce condiții pot beneficia persoanele infectate cu noul coronavirus de concediu medical.

În ce condiții poți beneficia de concediu medical pentru Covid-19

Cum numărul persoanelor aflate în carantină, precum și cel al persoanelor internate în spital din cauza noului coronavirus este tot mai mare, una dintre întrebările frecvente pe care românii o au este legată de eliberarea concediului medical în aceste situații.

De aceea, Secretarul de stat, Horaţiu Moldovan a explicat cine și în ce condiții poate beneficia de concediu medical pentru perioada în care a lipsit de la locul de muncă.

Cei care au fost internați beneficiază de concediu medical pentru perioada în care s-au aflat în spital. „Pacienții care sunt internați în spital beneficiază de concediu medical la ieșirea din spitale, eliberat de unitatea medicală respectivă, de medicul curant și semnat de șeful de secție”, a explicat Secretarul de stat.

Horațiu Moldovan a precizat și că, persoanele care nu necesită spitalizare, însă se află izolați la domiciliu, pot primi concediu medical dacă anunță Direcția de Sănătate Publică și medicul de familie.

„În situația în care pacienții nu sunt internați în spital, dar sunt carantinați sau izolați trebuie informat medicul de familie, trebuie informată Direcția de Sănătate Publică care va elibera un aviz în baza căruia medicul de familie dă concediul medical”, a concluzionat secretarul de stat.

Însă, medicii de familie susțin că nu pot acorda concediu medical unui pacient care a fost infectat cu noul coronavirus și a stat în izolare sau carantină, sau care a plecat pe propria răspundere din spital, fiindcă Ordinul de Ministru care reglementa această situație a fost desființat, anunță Mediafax.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Dacă acest pacient respectă regulile de izolare la domiciliu, are o recomandare că s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a refuzat o internare, i s-au făcut niște recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie, acest medic de familie tebuie să-i acorde acele zile de concediu medical”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Citește și:
Ce spune Raed Arafat despre reintroducerea stării de urgență în România

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video