High Tech Fitness

2010 se anunta a fi anul in care ne vom concentra mai mult asupra sanatatii fizice, mintale si spirituale. ELLE a pregatit un ghid cu cele mai noi trend-uri si noutati in fitness, pentru ca tu sa fii in forma maxima!

STAY FIT CU iPHONE
Daca faci parte din categoria fetelor pentru care iPhone-ul este indispensabil (si a devenit aproape o extensie a persona­litatii tale), atunci trebuie sa cunosti aplicatia iStayFit, proiectata pentru acest tip de telefon. Contine 179 de exercitii (unele pentru aparatele din sala de forta, altele pentru acasa), astfel incit fiecare utilizator gaseste un regim de antrenament potrivit. Exercitiile sint clasate pe categorii (brate, abdomene, fesieri…), iar partea buna e ca, pentru fiecare exercitiu in parte, poti consulta o mica schita, care iti arata muschii solicitati. Specialistii ne sfatuiesc sa tinem un jurnal cu programul de fitness ales (cite repetari, cite kilograme etc.), pentru a urmari propria evolutie. Fiecare exercitiu e acompaniat de un desen animat, pentru a te ajuta sa executi exercitiile corect. Ce mai, un antrenor personal, ascuns chiar in telefonul tau!­­

PEDALEAZA
Orele de aerobic, in care toa­ta lumea sare si da din picioare cum poate mai bine, tin de do­meniul trecutului. “"Alege activi­tati care sa solicite musculatura, sa ofere un an­trena­ment cardio adecvat, dar sa fie si foarte amu­zan­te", spune Jonas Nedelcu, in­struc­tor de spinning si an­tre­­nor personal. La o clasa de spinning (care te ajuta sa arzi i^ntre 400-800 de calorii), te con­centrezi doar asupra ta, ajus­tezi intensitatea dupa nivelul tau de fitness si peda­lezi i^n rit­mul muzicii. Ce poate fi mai fun?!

Daca te pasioneaza ci­clis­mul in aer liber, incear­­ca Garmin Edge 500, cu GPS incorporat, care monitori­zea­za ritmul inimii, tempo­ul, pozitia si altitudinea.

CARE E PH-UL TAU?
Dieta alcalina este noua obsesie in SUA. Cartea The PH Miracle: Balance Your Diet, Reclaim Your Health , scrisa de Robert Young, a facut furori, bazindu-se pe teoria ca, pentru ca organismul nostru sa fie in echilibru, trebuie sa fie usor alcalin (ceea ce inseamna ca alimen­tatia noastra zilnica trebuie sa contina 70% alimente alcaline si 30% alimente acide). Daca dieta e prea acida, organismul devine mai putin capabil sa lupte cu stresul si infectiile, si mai predispus spre ingrasare. Practic, dieta propune sa mincam o cantitate masiva de fructe si legume, in combinatii corecte (cu un singur tip de protei­na, de exemplu). Poti afla mai multe si din cartea Dieta Vietii, de Daniel Menrath (editura Poli­rom), care propune acelasi plan de alimentatie.

MUST HAVES
„E foarte important sa adaptezi pantofii de sport la antrenamentul pe care il alegi”, considera Mandy Ingber, antrenorul personal al lui Jennifer Aniston. Nike se pare ca a inceput sa creeze pantofi sport foarte performanti. Dupa colectia Lunar (da, iti dadeau senzatia ca mergi pe Luna), in acest an au creat niste pantofi rezistenti la apa, ShoxZipsister. (Pantofi sport Nike, din materiale ecologice si piele, 439 lei).

RASFAT POST ANTRENAMENT
Nu mai trebuie sa suferi zile intregi dupa excesul de zel demonstrat la ultimul antrenament, care te-a lasat cu o febra musculara crunta. Pentru a preveni durerile, fa o baie fierbinte imediat dupa antrenament si maseaza-ti corpul cu uleiul special de la Florame, pentru muschi si articulatii. Contine un cocktail de uleiuri esentiale Bio, care calmeaza si detensioneaza musculatura.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din health & diet