Care este simptomul care te asigură că ai contractat coronavirus

Dintre toate simptomele despre care doctorii au spus că anunță o posibilă infectare cu coronavirus, unul în special este mai frecvent.

Care este simptomul care te asigură că ai contractat coronavirus

Cercetătorii de la King’s College din Londra au monitorizat simptomele noului coronavirus cu ajutorul unei aplicații speciale. Până la 31 martie, mai mult de 1,8 milioane de utilizatorii s-au înregistrat pe Covid Symptom Tracker App și au introdus acolo zilnic, simptomele pe care le au (sau dacă nu prezintă simptome). Se pare că mai mult de 59% dintre aceștia și care au fost depistați pozitiv au raportat o pierdere a simțului mirosului și cel al gustului, raportat la 18% al celor ale căror analize au ieșit negative.

Pierderea mirosului și cea a gustului au fost niște indicatoare puternice ale unui diagnostic pozitiv cu coronavirus, spun experții citați de The Mirror. Echipa din spatele aplicației a creat acum un model care prezintă o combinație de simptome, care include pierderea mirosului și a gustului, febră, tuse persistentă, oboseală, diaree, dureri abdominale și pierderea apetitului. Dintre toate acestea, primul este cel mai frecvent la cei bolnavi de COVID-19.

Dacă prezinți aceste simptome, atunci trebuie să intri în autoizolare, chiar dacă nu ai fost testat pentru confirmarea infecției. Pentru a preveni o posibilă răspândire a virusului, nu te duce la medic, la farmacie sau la cumpărături, iar dacă locuiești singur, atunci trebuie să rămâi izolat timp de șapte zile. Însă, dacă locuiești împreună cu alte persoane, atunci toți membrii locuinței trebuie să rămână în casă pe o perioadă de 14 zile.

Dacă te tratezi la domiciliu, specialiștii recomandă să folosești medicamentele pe care le-ai lua în mod normal pentru o răceală. Paracetamolul este indicat pentru ameliorarea durerii și reducerea febrei. Consumă cât mai multe lichide pentru a evita deshidratarea, mănâncă cât mai multe alimente bogate în vitamine și minerale precum fructe şi legume proaspete și odihnește-te cât mai mult, evitând treburile casnice sau activitățile sportive. De asemenea, este important să îți consulți medicul constant cu privire la starea ta de sănătate.

Citește și:
Cum e cel mai sigur să facem sex în perioada pandemiei de coronavirus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video