Fundatia Renasterea lanseaza “Coalitia pentru Sanatatea Femeii”

In iunie 2016, la Bucuresti, fundatia Renasterea, al carei presedinte este Mihaela Geoana, a lansata prima “Coalitie pentru Sanatatea Femeii.” Aceasta “Coalitie” este un parteneriat intre ONG-uri si profesionisti din domeniul medical ce are ca scop educatia si preventia cancerului de col uterin, ovarian si de san.

Fundatia Renasterea lanseaza “Coalitia pentru Sanatatea Femeii”

Coalitia pentru Sanatatea Femeilor doreste sa implementeze un program national de screening pentru cancerul de san, sa promoveze programul national de screening pentru cancerul de col uterin si sa accentueze importanta controalelor in cazul cancerului ovarian.

Afectiuni oncologice feminine in Romania' este un studiu intreprins in vederea indeplinirii acestui scop nobil. Acesta cercetare ampla centralizeaza atat date legate de incidenta, prevalenta si mortalitatea asociata cancerului de col uterin, ovarian si de san, cat si informatii despre programele de screening, preventie, diagnosticare precoce si tratament din tara.

Studiul are doua etape: in prima faza, s-a constat rata de supravietuire scazuta a victimelor acestor trei tipuri de cancer in Romania. De asemenea, s-a evidentiat absenta unui program de screening pentru cancerul de san si lipsa informarii in legatura cu aceste boli grave. A doua etapa a studiului va cerceta perspectiva femeilor care sufera de aceste boli si, pe baza datelor obtinute, se va obtine o analiza la nivel national a impactului social si economic al acestor trei tipuri de cancer.

Membrii Coalitiei pentru Sanatatea Femeii sunt: fundatia Renasterea, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, Alianta Pacientilor Cronici din Romania, Institutul pentru Educatie si Dezvoltare in Sanatate, Societatea Romana de Chirurgie a Sanului si Oncologie si Societatea Romana de Medicina Sportiva. Coalitia beneficiaza de sprijinul Comisiei de Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Ministerului Sanatatii si al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice , iar partenerii sai sunt Centrul pentru Inovatie in Medicina, Politici de Sanatate, Roche Romania, KOL Medical Media, Revista Hipocrate si Scoala Pacientilor.

Foto: Shutterstock
Text: Monica Macedonski

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet