Efectele neștiute ale celor mai cunoscute diete

Noi toate suntem în căutarea dietei care să ni se potrivească, iar din acest motiv încercăm și unele ne fac mai mult rău decât bine. Află în continuare care sunt efectele necunoscute ale unora dintre cele mai cunoscute diete.

Efectele neștiute ale celor mai cunoscute diete

Fiecare femeie este în căutarea dietei perfecte care să se potrivească stilului ei de viață și să obțină rezultate dorite într-un timp scurt. În acest sens, trebuie să reținem faptul că avem nevoie de răbdare deoarece rezultate nu pot apărea într-o zi sau două, ci este nevoie de timp pentru ca metabolismul nostru să se obișnuiească cu noul plan alimentar.

În mod cert, organismul fiecărei femei este diferit și niciodată o dietă care se va potrivi unei femei nu se va potrivi și alteia. De aceea este nevoie să cauți până când vei găsi acel regim care este potrivit pentru tine. Cu toate astea, unele diete, chiar foarte cunoscute, au anumite efecte adverse la care trebuie să acorzi o atenție sporită.

Astfel că, iată care sunt efectele neștiute ale celor mai populare diete:

1. Dieta ketogenică

Dieta ketogenică presupune să consumi un număr destul de scăzut de carbohidrați. Ea are la bază ideea conform căreia dacă mănânci un număr cât mai mic de carbohidrați  organismul tău va arde cât mai multe calorii. În acest sens, producția de insulină scade deoarece consumi mai puține făinoase, orez, fructe și legume, inlocuind toate aceste alimente cu grăsimi și proteine. Însă, ar trebui să fii atentă deoarece pe termen lung nu este o alegere bună din cauză că numărul de fibre este tot mai mic. De asemenea, te poți confrunta cu simptome precum lipsă de energie, dureri de cap, dureri de stomac, greață sau amețeli.

2. Dieta Paleo

Dieta Paleo este destul de greu de ținut deoarece presupune anumite schimbări destul de drastice în stilul tău de viață. Ea presupune să elimini complet zahărul, lactatele, leguminoasele și cerealele. Chiar dacă poate părea o variantă potrivită deoarece consumi în cea mai mare parte fructe și legume, pe termen lung, scade rezistența la insulină, un factor important în controlarea diabetului. Pe lângă asta, poți avea glicemia scăzută și te poți confrunta și cu alte probleme ale intestinelor.

3. Dieta Whole 30

Dieta Whole 30 este una dintre dietele care presupune să adaugi în stilul tău de viață doar anumite alimente și să elimini alcoolul, zahărul, lactatele și leguminoasele pentru 30 de zile. În acest timp, poți mânca fructe de mare, carne, ouă, fructe și legume. Odată ce termini cu acest plan de 30 zile, ar trebui să reintroduci în alimentație ceea ce ai eliminat. Astfel, corpul tău nu poate reacționa atât de bine atunci când reintroduci alimentele pe care le elimini. Pe termen lung, îți poate afecta sistemul digestiv și poți avea probleme hormonale.

4. Dieta Dukan

În mod cert ai auzit până acum de dieta Dukan care are în vederea includerea în alimentația ta a unui număr mai mare de proteine pentru a reuși să slăbești. Pe termen lung această dietă îți asigură numărul optim de proteine, însă în timp vei avea nevoie să îți asiguri un aport suplimentar de vitamine. De asemenea, te poți simți lipsită de energie, pierzând mai multe kilograme într-un timp relativ scurt. 

Citește și:
Ovăzul – recomandat în orice dietă și nu doar niște simple cereale integrale

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet