Doctorul Adrian Marinescu atenționează cu privire la pericolele pe care le aduce medicamentul pentru Covid-19 pe care îl ia Donald Trump

După ce Donald Trump a declarat că ia preventiv hidroxiclorochină pentru a preveni Covid-19, medicii explică de ce acest lucru nu este recomandat.

Doctorul Adrian Marinescu atenționează cu privire la pericolele pe care le aduce medicamentul pentru Covid-19 pe care îl ia Donald Trump

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, președintele american Donald Trump nu încetează să dea declarații revoltătoare sau să ia măsuri care se pot dovedi dezastruoase. După ce a spus că pacienții de Covid-19 ar putea să își injecteze dezinfectant, Trump a șocat din nou atât comunitatea științifică, cât și populația, după ce a declarat zilele trecute că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Hidroxiclorochina este un medicament folosit până acum ca tratament pentru malarie și alte boli autoimune, despre care specialiștii au spus în numeroase rânduri că poate fi periculos pentru pacienții cu Covid-19.

Într-o intervenție la o emisiune Antena3, doctorul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș a explicat de ce aceasta nu este o idee bună. „Cu siguranţă că o pastilă de hidroxiclorochină pe zi nu e o soluţie, mai ales dacă vorbim de profilaxie, pentru că nu există date, nici în SUA, care să spună că are un efect de a preveni. Au mai fost astfel de discuţii, chiar în Statele Unite au mai fost persoane care au luat hidroxiclorochină fără să aibă prescripţie medicală şi au avut efecte adverse importante, chiar a fost şi un deces”, a declarat acesta.

Cât privește efectele secundare ale medicamentului, doctorul Marinescu a mai spus că „în principiu e vorba de manifestări cardiace, mai ales la pacienţii care au probleme anterioare, iar lucrurile se pot complica. Plus că pacientul trebuie monitorizat, deci nu ai cum să iei fără prescripţie. Acum, nu se poate lua fără prescripţie medicală din farmacie, dar dacă vorbim de piaţa neagră, orice e posibil. Mă îndoiesc că în America ar fi la liber. El e pentru malarie, boli reumatismale, dar trebuie prescripţie de la medic.”

Citește și:
Părinții își vor putea lua liber până la terminarea școlii, pentru a sta cu copiii. Ce prevede noua lege promulgată de Klaus Iohannis

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din health & diet