De ce protestează dezbrăcați medicii din Franța și Germania

În contextul pandemiei de coronavirus, medicii din Franța și Germania au ales să-și arate nemulțumirea într-un mod inedit.

De ce protestează dezbrăcați medicii din Franța și Germania

Doctorii din Franța și Germania au recurs la o formă de protest inedită pentru a atrage atenția asupra unei probleme grave. Mai mulți stomatologi francezi au protestat dezbrăcați în cabinetele lor, iar imaginile au făcut înconjurul internetului. Aceștia sunt deranjați de faptul că autoritățile franceze le-au cerut să-și reia activitatea, deși nu au echipamentul de protecție necesar. Medicii s-au fotografiat goi pentru a arăta cât sunt de vulnerabili în fața pandemiei de coronavirus. În acest moment, Franța are 125.000 de cazuri de infectare cu noul virus și 22.000 de decese.

Nuditatea simbolizează cât de vulnerabili suntem fără protecție spune și Ruben Bernau, un medic generalist german citat de The Guardian. Medicii din Germania spun că cererile lor de ajutor din ultimele luni nu au fost ascultate. Doctorii s-au pozat goi-pușcă în cabinetele lor, ascunzându-se în fața fișelor, rolelor de hârtie igienică sau echipamentului medical. Jana Husemann, un alt medic de familie, a adăugat că cu toții vor să trateze pacienții care au nevoie de un consult amănunțit, dar că pentru asta au nevoie de măști sau costume de protecție.

Firmele germane care produc astfel de echipamente de protecție și-au depășit capacitățile de producție, dar cu toate astea, nu pot susține cererea. Încă de la sfârșitul lunii ianuarie, când coronavirusul a apărut în Germania, medicii au început să ceară măști, mănuși, ochelari, filtre etc., fără ca nevoile lor să fie îndeplinite. Personalul medical a deplâns și lipsa din spitale a măștilor și a dezinfectantului. Pentru asta, poliția a dat vina pe grupări criminale, care le-ar fi furat, astfel că a crescut nivelul de securitate din spitale.

Un studiu recent arată că medicilor germani le lipsesc mai mult de 100 de milioane de măști de unică folosință, 50 de milioane de filtre pentru măști, 60 de milioane de halate de unică folosință și un număr similar de mănuși de unică folosință.

Foto: Facebook

Citește și:
De ce este important să facem sport chiar și în izolare?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video