De când se pot înscrie bucureștenii pentru a putea fi testați gratuit de Covid-19

Primarul Capitalei a anunțat că începând de azi, 11.000 de bucureșteni se pot înscrie gratuit pentru a fi testați gratuit pentru Covid-19.

De când se pot înscrie bucureștenii pentru a putea fi testați gratuit de Covid-19

Primăria Capitalei a anunțat că începând de astăzi de la ora 13:00, bucureștenii se pot înscrie pe platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro pentru a se testa gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus. Platforma este parte a proiectului „Testăm pentru București.”

Pentru că testarea se va face în mod gratuit, Primăria Capitalei va deconta pentru fiecare persoană suma de 200 de lei către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului „Testăm pentru București.” E vorba despre o testare moleculară efectuată cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian, aceasta fiind modalitatea de depistare a infecției cu coronavirus.

Bucureștenii care doresc să participe la acest proiect pe bază de voluntariat trebuie să fie asimptomatici. Declarația pe care aceștia vor trebui să o completeze cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare.

Participanții vor primi un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând a fi contactați pentru programare. Un call-center dedicat va ține legătura cu bucureștenii înscriși în program și le va comunica data și ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

„Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureșteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. (…) Săptămâna viitoare vom începe și celălalt proiect de testare anunțat, proiectul care vizează realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de bucureșteni, care va indica felul în care a circulat virusul în Capitală”, a anunțat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Citește și:
De câte ori trebuie să ne spălăm pe mâini pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din health & diet