Cum te ajuta psihologia sportului in viata

Sportivii sunt unii dintre cei mai puternici oameni, din punct de vedere psihologic. De ce sa nu inveti cateva trucuri din psihologia sportului, care te pot ajuta sa devii mai sanatoasa si sa ai o viata mai buna?

Cum te ajuta psihologia sportului in viata

Iata cateva dintre cele mai importante lectii de viata, extrase din psihologia sportului:

Concentreaza-te pe ceea ce poti controla

Incearca sa nu devii frustrata de lucrurile care nu se afla sub controlul tau. Sportivii folosesc acest truc pentru a nu se lasa influentati de grijile privind vremea sau o eventuala accidentare. De ce? Pentru ca nu au cum sa controleze aceste lucruri. In schimb, se concentreaza pe cele care se afla in puterea lor: strategie, efortul depus si, cel mai important, antrenamentele si pregatirea. Poti aplica acest principiu pe toate palierele vietii tale.

Citeste si:
4 sfaturi pentru a te mobiliza sa faci sport dimineata

Nu te mai compara cu alti oameni

Poate esti o perfectionista, caz in care sa te compari cu alti oameni sta in firea ta. Insa tot ce face comparatia este sa te faca sa te simti mai rau in pielea ta. Concentreaza-te pe propria ta cursa, pe propriul tau parcurs in viata si nu te lasa influentata de progresul altor persoane.

Cum, nu ce

Avem impresia ca suntem definiti exclusiv de realizarile pe care le avem. Insa, opreste-te putin si gandeste-te: in ce fel iti privesti tu prietenii? Ii apreciezi pentru calitatile pe care le au sau pentru realizarile pe care le-au avut? Iar daca raspunsul este cel legat de calitati, de ce nu te-ai putea aprecia si pe tine pe aceleasi criterii? Avem pretentii foarte mari de la noi, care sunt intotdeauna legate de cat si ce facem, dar nu si de calitatile personale cum ar fi loialitatea, empatia sau curajul.

Citeste si:
5 trucuri pentru a face sport mai eficient

Opreste-te din a specula

Sigur, sa ai anumite teluri pe care sa vrei sa le indeplinesti este perfect normal. Insa nu mai incerca sa prezici cum se vor desfasura lucrurile si sa presupui care va fi rezultatul. Pentru ca nu vei face decat sa creezi niste scenarii care se vor dovedi, in final, adevarate – pentru ca tu le faci sa fie asa.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet