Cum să te protejezi de ger. 5 sfaturi utile

Ne aflăm în ultimele zile de iarnă, însă abia acum se pare că avem parte de zăpadă și frig. Află cum să te protejezi de ger, respectând câteva sfaturi simple.

Cum să te protejezi de ger. 5 sfaturi utile

Dacă în urmă cu câteva zile ne entuziasmam că primăvara se apropie, iată că vom intra în luna martie cu străzi pline de zăpadă și temperaturi negative. Având în vedere că meteorologii au anunțat că și zilele următoare vor fi la fel de geroase, nu putem schimba această situație (deși o vacanță într-o destinație însorită nu strică niciodată), este bine cum să te protejezi de ger.

1. Hidratează-te

Hidratarea este foarte importantă, chiar și în zilele geroase. Consumă cât mai multe băuturi calde, însă ferește-te de băuturile alcoolice. Alcoolul reduce temperatura corporală și poate duce și la hipotermie. Senzația de cald pe care o simți din cauza alcoolului apare pentru că vasele de sânge se dilată, însă această senzație este una temporară și duce apoi la scăderea căldurii interioare.

2. Poartă haine din materiale potrivite

În zilele geroase, alege să porți mai multe straturi de haine. Totodată, este important să porți piese vestimentare din materiale potrivite, de exemplu bumbac. Atunci când ieși în frig, poartă mai multe haine subțiri în locul unui singur pulover gros. De ce este important acest aspect? Hainele creează între ele un strat și astfel corpul tău va fi mai bine protejat.

Alege și o geacă din materiale impermeabile, mai ales în zilele în care ninge.

3. Protejează extremitățile

Un lucru important de care trebuie să ții cont dacă vrei să te protejezi de ger este să acoperi extremitățile. În cazul în care nu știai, în zona gâtului și a capului se pierde aproape jumătate din temperatura corpului. Poartă o căciulă și un fular pentru a te proteja. Totodată, nu uita de mănuși. Alege unele cu un singur deget, deoarece astfel se păstrează mai bine căldura.

4. Folosește produse de hidratare

Consumul lichidelor este important, însă nu uita și de produsele de îngrijire. Alege creme mai hidratante pentru această perioadă. Poți opta chiar și pentru uleiuri sau unt de corp. Nu uita de balsamul de buze și crema de mâini, acestea nu trebuie să îți lipsească din geantă.

5. Alege încălțămintea potrivită

Cum să îți protejezi picioarele de frig? Alege cizme sau bocanci cu o talpă groasă, cu striații pentru a te asigura că nu vei aluneca. Poartă ghete îmblănite, impermeabile pentru a te feri de frig. Totodată, alege soșete groase, însă ai grijă să nu fie foarte strânse pe picior, pentru a nu afecta circulația.

Citește și:
10 idei de ținute de purtat între sezoane

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet