Cum sa iti vindeci tiroida fara medicamente

Unele afectiuni pot fi tratate cu diferite tratamente naturiste, asa ca, de exemplu, este bine sa stii cum sa iti vindeci tiroida fara medicamente.

Cum sa iti vindeci tiroida fara medicamente

Orice afectiune trebuie investigata si tratata de medic, insa exista unele cazuri in care tratamentul medicamentos nu este necesar. In astfel de situatii este important sa stii ce anume declanseaza afectiunea. Daca este vorba de unul dintre cazurile de mai jos, ar fi bine sa afli cum sa iti vindeci tiroida fara medicamente:

1. Este posibil sa ai sensibilitate la gluten

Asa cum spuneam mai sus, afectiunile tiroidei, de exemplu boala Hashimoto, pot fi rezultatul unor sensibilitati ale organismului pe care nu le cunosti. Daca vei manca alimente cu gluten, atunci probabil alimentezi resursele acestei boli autoimune. Dupa ce vei elimina complet glutenul din dieta, functiile tiroidei s-ar putea regla si s-ar putea sa nu fie nevoie de tratamente hormonale.

2. Sau la clor

Sensibilitatea la clor (chiar la cantitatea foarte mica din apa) nu doar ca influenteaza dramatic functiile tiroidei, insa aceasta ar putea afecta si copilul, in cazul in care esti insarcinata. Daca in urma unui control medical descoperi ca ai aceasta sensibilitate, trebuie sa faci cateva schimbari in stilul de viata.

De exemplu, poti instala un filtru de clor pentru apa potabila, dar si pentru cea de la dus, deoarece in timpul ce te speli, inhalezi aburii, iar clorul patrunde prin plamani direct in sange.

Citeste si:
9 indicii ca ai putea avea probleme cu tiroida

3. Expunerea la radiatii

Expunerea la cantitati mici de iod radioactiv poate afecta tiroida. Desigur, aceasta varianta nu este foarte intalnita, deoarece au existat doar unele zone in care radioactivitatea a fost foarte mare (de exemplu Fukushima sau Cernobîl). Cu toate acestea este bine sa iti faci toate analizele pentru a afla exact ce a declansat afectiunea ta si in felul acesta este posibil sa nu ai nevoie de un tratament medicamentos.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Psychologies
Mai multe din health & diet