Boris Johnson este infectat cu coronavirus

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, este infectat cu noul coronavirus. Acesta a făcut anunțul într-o postare pe Twitter.

Boris Johnson este infectat cu coronavirus

Update 6 aprilie:
Premierul britanic Boris Johnson a fost internat aseară la un spital din Londra, după ce s-a constatat că simptomele sale nu au cedat de-a lungul evoluției bolii. În această seară, s-a anunțat că Boris Johnson a fost mutat într-o secție de terapie intensivă. Decizia a fost luată de echipa medicală după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit în cursul zilei de luni. Prim ministrul Marii Britanii este conștient, precizează surse apropiate, și ar fi fost mutat ca o măsură de precauție, în cazul în care ar avea nevoie de ventilare mecanică.

Premierul britanic Boris Johnson este infectat cu coronavirus. Anunțul a venit pe contul de Twitter al acestuia, unde prim-ministrul a anunțat că a fost deja testat și diagnosticat.

'În ultimele 24 de ore am manifestat simptome ușoare și am fost testat pozitiv pentru coronavirus.', a scris acesta. 'Acum mă aflu în auto-izolare, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului la criză prin video-conferințe, pe măsură ce luptăm cu acest virus. Împreună vom învinge. #StayHomeSaveLives', a mai scris acesta.

Boris Johnson este unul dintre liderii lumii care a fost inițial sceptic la răspândirea virusului și la efectele pe care le poate avea acesta. Reacția lui inițială a luat lumea prin surprindere, pentru că Boris Johnson a propus o soluție radicală, imunizarea în masă sau imunizarea de turmă, cum i se mai spune, ceea ce presupune ca un procent foarte mare al populației să fie infectat în speranța că va dezvolta imunitate.

În mod normal, imunizarea în masă se poate realiza doar prin vaccinare, și nici o autoritate științifică nu a aprobat ideea lui Johnson. Planul lui Boris Johnson a fost însă dat peste cap de gravitatea bolii și de faptul că sistemul britanic de sănătate, NHS, și așa deficitar, a fost complet depășit de situație.

Boris Johnson a amânat să ia măsuri imediate care să prevină infectarea populației, iar Marea Britanie se numără printre țările care au închis cel mai târziu, raportat la numărul de cazuri, școlile, și au impus restricții de circulație.

În urmă cu o zi, Marea Britanie contoriza 11.600 de persoane infectate și 578 de morți. Totodată, Prințul Charles al Marii Britanii a anunțat că a fost, și el, infectat cu noul tip de coronavirus, dar că are simptome ușoare și poate continua să lucreze.

Boris Johnson este considerat un politician populist și o parte a populației îi reproșează astăzi întârzierea în a lua măsuri ferme pentru a limita daunele provocate de coronavirus.

Printre simptomele enumerate de Boris Johnson se numără febra și o tuse persistentă. Prim-ministrul lucrează de acasă și a mulțumit sistemului de sănătate aseară pentru eforturile extraordinare depuse în lupta cu epidemia.

Citește și:
Andreea Marin: 'A sta cu mâinile în sân în acest moment nu e o opțiune. Dacă ești OM!'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video